Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών στο ΧΑ

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών περιλαμβάνει η νέα λίστα του Χ.Α. για τις μεταβολές των ποσοστών των βασικών μετόχων τους, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2010.

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών στο ΧΑ
Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση 7 εταιριών περιλαμβάνει η νέα λίστα του Χ.Α. για τις μεταβολές των ποσοστών των βασικών μετόχων τους, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2010.

Στην Γενική Τράπεζα η συμμετοχή της Societe Generale στις 3/12 ανήλθε στο 88,44% από 53,97% προηγουμένως. Αναλυτικά το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου, διαμορφώθηκε μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της τράπεζας.

Αντίστοιχα στην Coca Cola το ποσοστό της Kar-tess Holding στις 6/12 περιορίστηκε στο 23,31% από 29,5% προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η εταιρία Kar-Tess Holding, έχει στενό δεσμό (με την έννοια του ν. 3340/2005 και των σχετικών ως άνω αποφάσεων και εγκυκλίου της ΕΚ) με τον κ. Γ. Δαυίδ, Πρόεδρο της Εταιρίας και τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρίας κ.κ. Α.Π. Λεβέντη και Αναστάσιο Δαυίδ και από την μητρική αυτής Boval S.A.

Πιο συγκεκριμένα, η Kar-Tess Holding μεταβίβασε 22.453.254 μετοχές και δικαιώματα ψήφου της Εταιρίας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 6,13% του συνολικού αριθμού των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας δια της μεταβίβασης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που είτε ήταν απώτατοι δικαιούχοι της Kar-Tess Holding ή υποδείχθηκαν από αυτά των αλλοδαπών θυγατρικών και πλήρως ελεγχόμενων από αυτήν εταιριών με τις επωνυμίες ''Sammy LLC'', ''Lucky 70 LLC'', ''Zoe 20 LLC'', ''Kooky LLC'', ''Utopia Business Company Ltd.'', ''Harmonia Commercial S.A.'', ''Ice Cold Holdings Limited'' και ''Red & White Holdings Limited'' σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που είτε ήταν απώτατοι δικαιούχοι της Kar-Tess Holding ή υποδείχθηκαν από αυτά. Ουδείς των ανωτέρω θα κατέχει ατομικά ποσοστό άνω του 2% του συνολικού αριθμού των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Στη Forthnet η συμμετοχή της Aviva PLC στις 7/12, ανήλθε στο 25,12%. Παράλληλα το ποσοστό της Emirates International Telecommunication αυξήθηκε στο 40,07% από 37,1013% προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η "AVIVA PLC" ελέγχει το ως άνω ποσοστό μέσω των ελεγχόμενων επιχειρήσεων Αviva Group Holdings Ltd, Aviva International Insurance Ltd, Aviva Insurance Ltd, Aviva International Holdings Ltd, CGU International Holdings B.V., Delta Lloyd N.V., CYRTE INVESTEMENTS B.V. και της μετόχου της Εταιρείας CYRTE INVESTMENTS GP I B.V.

Στη Βάρδας το ποσοστό του Θεόδωρου Βάρδα αυξήθηκε στο 84,4297% στις 10/12 από 81,9531% προηγουμένως. Το ανωτέρω ποσοστό ο κος Θεόδωρος Βάρδας το κατέχει άμεσα και έμμεσα, μέσω της εταιρίας Θ.Β. FASHION στην οποία και συμμετέχει με ποσοστό 100%. Επίσης, ο κος Θεόδωρος Βάρδας ενεργεί συντονισμένα με την εν λόγω εταιρία, στα πλαίσια της δημόσιας πρότασης για την αγορά του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας Βάρδας.

Στην Βιοκαρπέτ η συμμετοχή του Ι. Καντώνια ανήλθε στο 25,99% την 8/12.

Επιπλέον το ποσοστό του Καρατζη Αντώνιου στην Καρατζη διαμορφώθηκε στο 44,14% από 41,28% προηγουμένως στις 7/12.

Τέλος στη Euromedica το ποσοστό της CQS Convertible & Quantitative Strategies Master Fund Limited διαμορφώθηκε στο 9,4% στις 2/12.

***Το αρχείο με τις μετοχικές αλλαγές των εισηγμένων με ημερομηνία 13/12/2010 επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v