Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Κύπρου, Alpha, ETE τα τραπεζικά top picks

Σε αναθεώρηση της σύστασης για τις μετοχές των Κύπρου και Alpha σε "buy" από "accumulate" προχωρά η Marfin, ενώ διατηρεί τη σύσταση "buy" για ΕΤΕ, "hold" για Eurobank, Πειραιώς και Τ.Τ. και "sell" για ΑΤΕ.

Marfin: Κύπρου, Alpha, ETE τα τραπεζικά top picks
Σε αναθεώρηση της σύστασης για τις μετοχές των Τράπεζας Κύπρου (τιμή-στόχος 3,80 ευρώ) και Alpha Bank (τιμή-στόχος 5,70 ευρώ) σε "buy" από "accumulate" προχωρά η Marfin Analysis σε έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο (17/1), ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "buy" για την Εθνική Τράπεζα (9,70 ευρώ), "hold" για τη Eurobank (4,70 ευρώ), την Τράπεζα Πειραιώς (1,80 ευρώ) και το Τ.Τ. (4,20 ευρώ) και "sell" για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (0,55 ευρώ).
 
Η αναθεώρηση της σύστασης για την Κύπρου γίνεται λόγω του ανώτερου RoE, των ισχυρών κεφαλαίων και της ρευστότητας της τράπεζας, καθώς και της περιορισμένης έκθεσής της στην Ελλάδα, για την Alpha λόγω των αμυντικών χαρακτηριστικών και της ελκυστικής αποτίμησής της, ενώ διατηρείται η σύσταση "αγοράς" για την Εθνική λόγω της επιτυχημένης ΑΜΚ και της έκθεσής της στην τουρκική αγορά.

Στην έκθεσή της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι συνεχιζόμενες συζητήσεις σε επίπεδο ευρωζώνης αναφορικά με την κρίση χρέους και των ελλειμμάτων των χωρών της "περιφέρειας" θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές τράπεζες συνέχισαν να υποαποδίδουν και συνεπώς να διαπραγματεύονται με χαμηλότερους πολλαπλασιαστές έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών και των ιστορικών επιπέδων.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, οι βασικές προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες το 2011 παραμένουν τα κεφάλαια και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ τα επίπεδα ρευστότητας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν, δεδομένων των αυξανόμενων κενών χρηματοδότησης που δημιουργούν οι εκροές καταθέσεων.

Σημειώνει, πάντως, πως οι τράπεζες που επικεντρώνονται σε ενέργειες περικοπής κόστους και δημιουργούν κεφάλαια ταχύτερα από τις άλλες θα "βγουν" από την κρίση με ενισχυμένη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v