Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρση επιτήρησης για Space Hellas αποφάσισε το ΧΑ

Την άρση του καθεστώτος επιτήρησης για τη μετοχή της εισηγμένης εταιρίας Space Hellas και την εισαγωγή της στο μοντέλο της τρίωρης διπραγμάτευσης αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση του διοικητικό συμβούλιο του ΧΑ.

Αρση επιτήρησης για Space Hellas αποφάσισε το ΧΑ
Την άρση του καθεστώτος επιτήρησης για τη μετοχή της εισηγμένης εταιρίας Space Hellas αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση του διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου.

Οι μετοχές από αύριο 3 Σεπτεμβρίου 2004, περνούν από το μοντέλο διαπραγμάτευσης ”Δημοπρασίες λόγω επιτήρησης” στο μοντέλο της 3ωρης διαπραγμάτευσης, καθόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 109 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Space Hellas είχε τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης από κοινού με άλλες 14 εισηγμένες ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑ με την με βάση απόφαση στις 7 Μαρτίου 2003.

Η Space Hellas ανήκε στην ομάδα των 7 εισηγμένων οι οποίες τέθηκαν σε καθεστώς επιτήρησης επειδή παρουσίασαν αρνητικά αποτελέσματα την τελευταία χρήση μεγαλύτερα σε απόλυτο νούμερο από τα κέρδη της χρήσεως που προηγήθηκε και σε απόλυτο μέγεθος μεγαλύτερα από το 20% του κύκλου εργασιών της εταιρίας.

Εξάλλου, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε επίσης κατά την σημερινή του συνεδρίαση, την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 14.014.329 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας Vivere.

Επίσης, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.333.854 νέων, δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΕΡΓΑΣ, την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 11.178.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Αιολική ΑΕΕΧ, που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ανωνύμων.

Τέλος, ενέκρινε,

* την ακύρωση των 263.440 ιδίων μετοχών της εταιρίας Interinvest και τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της από 2,30 ευρώ σε 0,76 ευρώ.

* την (τελική) μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ΕΡΓΑΣ από 0,92 ευρώ σε 0,36 ευρώ.

* και την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Εβροφάρμα από 0,60 ευρώ σε 0,73 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v