Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Ok σε πρόταση για Crown Hellas Can

Τη δημόσια πρόταση της Lomond για Crown Hellas Can, το squeeze out της Βάρδας ενέκρινε μεταξύ άλλων το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πρόστιμα σε Intracom, ΝΕΛ, Βιοτέρ,

Κεφαλαιαγορά: Ok σε πρόταση για Crown Hellas Can
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 578η/24.2.2011 συνεδρίασή του έλαβε τις εξής αποφάσεις:

• Ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου της εταιρίας «LOMOND ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΕ» σχετικά με τη δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της «CROWN HELLAS CAN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΕ» .

• Ενέκρινε το αίτημα της εταιρίας «Θ.Β FASHION A.E. EMΠΟΡΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς επί των μετοχών της εταιρίας «ΒΑΡΔΑΣ ΑΕΒΕ».

• Χορήγησε άδεια λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρία «I-DEAL ΑΕΠΕΥ».

• Ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας των εταιριών «ΞΑΝΘΕΙΑ AEEΔ» με έδρα την Ξάνθη και «ΙΖΙ ΤΡΕΪΝΤ ΑΕΕΔ» με έδρα την Αθήνα, μετά από αίτημα των μετόχων τους.

• Επέβαλε πρόστιμο € 450.000 στον κ. Γεώργιο Δασκαλέα διότι από το 2004 παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό επενδυτών στην Ελλάδα χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια. Ειδικότερα προέβαινε σε διαχείριση χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε παράγωγα επί συναλλάγματος (FX) για λογαριασμό επενδυτών.

Για τον ίδιο λόγο επέβαλε πρόστιμο € 10.000 στην εταιρία «PK CONSULTANTS USA Inc.» με έδρα το Delaware των ΗΠΑ την οποία ο κ. Δασκαλέας εμφάνιζε ότι παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης.

• Επέβαλε πρόστιμο € 40.000 «ΙΝΤRACOM AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και € 30.000 στην εταιρία «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΑΕ» διότι δεν προέβησαν έγκαιρα σε δημοσιοποίηση προνομιακής πληροφορίας σχετικά με σημαντικές μεταβολές των ήδη δημοσιοποιημένων προβλέψεών τους για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2007, κατά παράβαση του ν. 3340/2005.

• Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 4.500 στον κ. Αθανάσιο Οικονομόπουλο, διότι δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο ΧΑ εταιρίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992.

• Επέβαλε πρόστιμο € 3.500 στην εταιρία «ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ» διότι δεν γνωστοποίησε μεταβολή συμμετοχής της επί των δικαιωμάτων ψήφου της ιδίας, κατά παράβαση του π.δ. 51/1992.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v