Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως σε 3 εταιρίες για εισαγωγή στη ΝΕΧΑ

Την εισαγωγή των εταιριών Epsilon Net, ΕΒΙΚ και Interform στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου.

Πράσινο φως σε 3 εταιρίες για εισαγωγή στη ΝΕΧΑ
Την εισαγωγή των εταιριών Epsilon Net, ΕΒΙΚ και Interform στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕΧΑ) αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρία ”Epsilon Net” δραστηριοποιείται στους κλάδους προϊόντων πληροφορικής και της συμβατικής και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρουσίασε κύκλο εργασιών κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση 3,24 εκ. ευρώ, αύξηση 40% σε σχέση με το 2002 και κέρδη προ φόρων περίπου 1 εκ. ευρώ, αύξηση 70% σε σχέση με το 2002.

Η εταιρία ”ΕΒΙΚ” δραστηριοποιείται στο Χονδρικό εμπόδιο βιολογικών προϊόντων διαφόρων κατηγοριών όπως τρόφιμα και καλλυντικά. Παρουσίασε κύκλο εργασιών κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση 5,53 εκ. ευρώ, αύξηση 17% σε σχέση με το 2002 και κέρδη προ φόρων περίπου 1,1 εκ. ευρώ, αύξηση 56% σε σχέση με το 2002.

Η εταιρία ”Interform” προσφέρει συστήματα- υπηρεσίες και προϊόντα – τα οποία συντελούν στην αποτελεσματική υλοποίηση έργων εταιρικής προβολής. Παρουσίασε κύκλο εργασιών κατά την τελευταία δημοσιευμένη χρήση 6.85 εκ. ευρώ, αύξηση 43% σε σχέση με το 2002 και κέρδη προ φόρων περίπου 1,36 εκ. ευρώ, αύξηση 31% σε σχέση με το 2002.

Επισημαίνεται ότι όσον αφορά το πλαίσιο εισαγωγής νέων εταιριών, το Χρηματιστήριο με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας του που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 10 Ιουνίου 2004, εγκρίνει τις αιτήσεις νέων εισαγωγών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις εισαγωγής που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό του.

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε:

* το ενημερωτικό δελτίο της εισηγμένης εταιρίας ”Ipirotiki Software & Publications”, για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 679 ομολογιών.

H εταιρία ”Ipirotiki Software & Publications” προβαίνει στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου εκδίδοντας 679 ομολογίες ονομαστικής αξίας 15.000 ευρώ εκάστης, διαπραγματεύσιμο στο Χ.Α., με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με ιδιωτική τοποθέτηση. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση :

* Την εισαγωγή των 16.341.440 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”GLOBAL Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης ΑΕΕΧ”.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 12.161.667 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας ”Aspis Bank”.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 4.536 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Δάριγκ” που προέκυψαν από μετατροπή 18 ομολογιών από το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο, έκδοσης Νοεμβρίου 2002.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.631.455 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Χατζηκρανιώτη” που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,75 ευρώ σε 0,30 ευρώ.



Το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

* Για την ακύρωση και διαγραφή 9.380 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Inform Π. Λύκος”.



Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. καθόρισε την 30/9/2004 ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”MLS Πληροφορική”, με Ειδικό Διαπραγματευτή την ”EUROXX ΑΧΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v