Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τελική (νέα) λίστα της 3ωρης διαπραγμάτευσης

Στις 105 ανέρχονται πλέον οι μετοχές, οι οποίες από τις 18 Οκτωβρίου περνούν σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης, καθώς το δ.σ. του ΧΑ αποφάσισε - με βάση το κριτήριο του spread -την προσθήκη 34 νέων μετοχών, ενώ 3 επανέρχονται σε κανονικό καθεστώς. Δείτε τις αναλυτικές λίστες με το νέο καθεστώς.

Η τελική (νέα) λίστα της 3ωρης διαπραγμάτευσης
Στις 105 ανέρχονται πλέον οι μετοχές, οι οποίες από τις 18 Οκτωβρίου περνούν σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης, καθώς το δ.σ. του ΧΑ αποφάσισε - με βάση το κριτήριο του spread -την προσθήκη 34 νέων μετοχών, ενώ 3 επανέρχονται σε κανονικό καθεστώς πεντάωρης διαπραγμάτευσης.

Η αναλυτική λίστα του ΧΑ, η οποία περιλαμβάνει τις μετοχές που θα διαπραγματεύονται τόσο σε καθεστώς πεντάωρης όσο και σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό” με τίτλο ”Το καθεστώς διαπραγμάτευσης μετοχών ΧΑ”.

Οι 3 μετοχές που μεταφέρονται από το χρονισμό βραχείας διάρκειας (3ωρη διαπραγμάτευση) στο χρονισμό μακράς διάρκειας (5ωρη διαπραγμάτευση) είναι οι Πειραιώς Leasing, Βερνίκος και Ευρωδυναμική.



Υπενθυμίζεται ότι βάσει της προηγούμενης αναθεώρησης (Απρίλιος 2004) σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης πέρασαν αρχικά 76 μετοχές (σ.σ. Δες σχετικό θέμα στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.)

Εξάλλου, βάσει του άρθρου 108 παράγραφος 1 του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών πρέπει να μεταφερθούν από το χρονισμό μακράς διάρκειας (5ωρη διαπραγμάτευση) στο χρονισμό βραχείας διάρκειας (3ωρη διαπραγμάτευση), οι κατωτέρω 34 μετοχές:

1. CPI Α. Ε. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓIΣTΩΝ (ΚΟ)

2. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (ΚΟ)

3. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. (ΚΟ)

4. ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. (ΚΟ)

5. LOGIC DATA INFORMATION SYSTEMS Α.Ε. (KO)

6. ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. (ΚΟ)

7. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (ΚΟ)

8. ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. (ΚΑ)

9. ALFA ALFA ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α. Ε. (ΚΟ)

10. KEGO Α.Ε. (ΚΟ)

11. ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. (ΚΟ)

12. ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Β.Ε.Ε (ΚΑ)

13. ΓΕΝΕΡ Α.Ε. (ΚΟ)

14. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (ΚΟ)

15. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. (ΚΟ)

16. VIVERE ENTERTAINMENT ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (KΟ)

17. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. (ΚΟ)

18. ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. (ΚΟ)

19. ΜΑΞΙΜ - ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε. (ΚΑ)

20. ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ - ΒΙΟΜ/ΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΚΟ)

21. ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. (ΚΟ)

22. ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣ/ΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε. (ΚΑ)

23. ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗ Α.Τ.Ε. (ΚΟ)

24. RILKEN ΒΙΟΜ/ ΚΑΛ/ΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Α.Ε. (ΚΑ)

25. ΚΡΕ.ΚΑ Α.Ε. (ΚΑ)

26. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε. (ΚΟ)

27. ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E.(ΚΟ)

28. A.S. Α.Ε. (ΚΟ)

29. ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε. (ΚΟ)

30. ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε. (ΚΟ)

31. ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε. (ΚΟ)

32. OLYMPIC CATERING Α.Ε. (ΚΟ)

33. ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH Α.Ε. (ΚΟ)

34. FHL MERMEREN KOMBINAT A.D. PRILEP (ΕΛΠ)

Ως περίοδος για την παρούσα αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία του διαστήματος 1/4/2004 έως 30/9/2004. Οι ανωτέρω μεταβολές θα ισχύουν από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2004.

Τα κριτήρια για την τρίωρη διαπραγμάτευση πληρούν, αλλά εξαιρούνται λόγω Ειδικού Διαπραγματευτή, οι εταιρίες: Ευρωσύμβουλοι, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Μοχλός, Unibrain, ΑΝΕΚ (Π–96) και Yalco.

Σχετικά με τη λειτουργία των χρονισμών υπενθυμίζονται τα κατωτέρω:

Α. Συνεχή διαπραγμάτευση 5 ωρών, 11 π.μ. έως 4 μ.μ., έχουν οι μετοχές με spread συνεδρίασης μικρότερο ή ίσο των δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Β. Συνεχή διαπραγμάτευση 3 ωρών σε δύο περιόδους, από 11 π.μ. έως 11:30 π.μ. και από 1:30 μ.μ. έως 4 μ.μ., έχουν οι μετοχές με spread συνεδρίασης μεγαλύτερο των δύο ποσοστιαίων μονάδων. Μεταξύ των δύο αυτών περιόδων στο σύστημα θα συγκεντρώνονται εντολές αγοράς και πώλησης προκειμένου με την έναρξη της δεύτερης περιόδου να προσδιορίζεται η τιμή εκκίνησης ανά μετοχή (διαδικασία preopening).

Γ. Κινητές αξίες που διαπραγματεύονται ήδη σε χρονισμό βραχείας διάρκειας εντάσσονται στο χρονισμό μακράς διάρκειας, εφόσον το μέσο spread περιόδου τους είναι μικρότερο ή ίσο του 1,6.

Δ. Μετοχές που διαπραγματεύονται ήδη στην τρίωρη συνεχή διαπραγμάτευση θα μεταφέρονται στην πεντάωρη συνεχή διαπραγμάτευση εφόσον συναφθεί σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανεξαρτήτως του μέσου ημερήσιου spread.

Ε. Στο Γενικό Δείκτη, το Δείκτη της Παράλληλης Αγοράς, τους Κλαδικούς Δείκτες και τους Δείκτες FTSE/ASE θα συμμετέχουν μόνον οι μετοχές που διαπραγματεύονται στην πεντάωρη συνεχή διαπραγμάτευση.

ΣΤ. Για την επόμενη αξιολόγηση θα ληφθούν τα στοιχεία του διαστήματος 1/10/2004 έως 31/3/2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v