Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ολες οι αλλαγές στους δείκτες FTSE

Μεταβολές στη σύνθεση των δεικτών FTSE αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Δεικτών FTSE/ASE. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο των εργασιών της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του Νοεμβρίου του 2004, δηλαδή την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2004.

ΧΑ: Ολες οι αλλαγές στους δείκτες FTSE
Μεταβολές στη σύνθεση των δεικτών FTSE αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Δεικτών FTSE/ASE, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των συγκεκριμένων δεικτών.

Για το δείκτη FTSE/ASE 20, εγκρίθηκε μια (1) προσθήκη και μια (1) διαγραφή. Εγκρίθηκε μια (1) μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής.

Για το δείκτη FTSE/ASE Mid 40, εγκρίθηκε μια (1) προσθήκη και μια (1) διαγραφή από το δείκτη. Δεν υπήρξε καμία μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής των υφισταμένων μετοχών.

Για το δείκτη FTSE/ASE Smallcap, εγκρίθηκαν συνολικά πέντε (5) προσθήκες, πέντε (5) διαγραφές και τρεις (3) μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής.

Οι μεταβολές αυτές θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο των εργασιών της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του Νοεμβρίου του 2004, δηλαδή την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2004.



Ειδικότερα, στο δείκτη FT 20, εισέρχεται η μετοχή της Folli-Follie, ενώ διαγράφεται η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας με το αιτιολογικό της ανεπαρκούς ρευστότητας. Παράλληλα, στον ίδιο δείκτη μειώνεται σε 30% από 40% το ποσοστό συμμετοχής των ΚΑΕ.

Παράλληλα, στο δείκτη Mid 40, εισέρχεται η μετοχή της Fourlis και διαγράφεται η μετοχή της Folli-Follie.

Εξάλλου, στο δείκτη Small Cap 80, εισέρχονται οι μετοχές Πειραιώς Leasing, Elinoil, Sprider, Flexopack, Καλπίνης, ενώ διαγράφονται οι μετοχές Fourlis (προήχθη στον Mid 40), Κλωνατέξ (αυτόματη διαγραφή), Έλτον (αυτόματη διαγραφή), Κλωστήρια Ναούσης (αυτόματη διαγραφή) και Κωτσόβολος λόγω ανεπαρκούς ποσοστού ευρείας διασποράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v