Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Κατεβάζει τον πήχη για Q1 η Πειραιώς

Αδύναμα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για την Autohellas προβλέπει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί από τα 39,1 στα 33 εκατ. ευρώ.

Autohellas: Κατεβάζει τον πήχη για Q1 η Πειραιώς
Αδύναμα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για την Autohellas προβλέπει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί από τα 39,1 στα 33 εκατ. ευρώ, με το EBITDA να πέφτει από τα 15,9 στα 15,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να μειώνονται από τα 3,8 εκατ. στα 600 χιλιάδες ευρώ.

Ο ελληνικός Οίκος αποδίδει τα αδύναμα αποτελέσματα στις χαμηλότερες πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στη «φτωχή» πορεία των μακροχρόνιων μισθώσεων. Μιλά επίσης για προοπτικές που εμπεριέχουν προκλήσεις με βάση τη μεγάλη εξάρτηση από τις εγχώριες δραστηριότητες (γύρω στο 85%) και με βάση το γενικότερο κίνδυνο της χώρας.

Αναφορά επίσης γίνεται στη σημαντική επιδείνωση των πολιτικών εξελίξεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Autohellas κυρίως στον τομέα της ενοικιάσεως αυτοκινήτων (Rent A Car) εξ’ αιτίας του αδύναμου φετινού τουρισμού. «Οι προκρατήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν μειωθεί και υποπτευόμαστε ότι αυτό δεν θα αλλάξει, εκτός και αν η Ελλάδα αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση».

Πάντως, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προτείνει «outperform» (υπεραπόδοση έναντι του Γενικού Δείκτη) για τη μετοχή, με τιμή-στόχο το 1,80 ευρώ.

Για το σύνολο του 2012 μάλιστα, προβλέπει κύκλο εργασιών 168 εκατ. (172,7 εκατ. πέρυσι) και καθαρά κέρδη 12,73 εκατ. ευρώ (13,4 εκατ. πέρυσι).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v