Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κατηγορία χαμηλής διασποράς τρεις μετοχές

Το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την μεταφορά των μετοχών των εταιριών, "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.", "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ" και "FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π." στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς από την Κύρια Αγορά.

Στην κατηγορία χαμηλής διασποράς τρεις μετοχές
Το Δ.Σ. του Χ.Α., κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την ένταξη των μετοχών στις επιμέρους Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την μεταφορά των μετοχών των εταιριών, "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.", "ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ" και "FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π." στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς από την Κύρια Αγορά, καθώς πληρούν το κριτήριο της χαμηλής διασποράς (< 15%, άρθρο 3.1.2.3).

Η μεταφορά τους στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2012, ημερομηνία ισχύος της Τακτικής Εξαμηνιαίας Αναθεώρησης της σύνθεσης των δεικτών FTSE/X.A.

Μετά τις προαναφερόμενες αλλαγές, ο συνολικός αριθμός των εταιριών, ανά Κατηγορία Διαπραγμάτευσης, διαμορφώνεται ως εξής:


Μετά τις προαναφερόμενες αλλαγές, ο συνολικός αριθμός των εταιριών, ανά Κατηγορία Διαπραγμάτευσης, διαμορφώνεται ως εξής:

εταιριεσ ανα κατηγορια διαπραγματευσησ στισ 4/10/2012

εισοδοσ

εξοδοσ

εταιριεσ ανα κατηγορια διαπραγματευσησ μετα την αναθεωρηση

κυρια αγορα

159

0

3

156

χαμηλη διασπορα

17

3

0

20

επιτηρηση

42

0

0

42

προς διαγραφη

4

0

0

4

αναστολη

38

0

0

38

συνολο

260

3

3

260


Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "ΕΛΒΙΕΜΕΚ" από ευρώ 1,47 σε ευρώ 1,59. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2012.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τις επίσημες αργίες συναλλαγών και εκκαθάρισης για τις Αγορές του ΧΑ για το έτος 2013, και κατ' επέκταση τις ημερομηνίες λήξεων των προϊόντων της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ για το έτος 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v