Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Προσωρινή αξιολόγηση από Moody΄s

Προσωρινή αξιολόγηση "B1" θέτει για την Frigoglass η Moody΄s, ενώ ανάλογο rating θέτει για την ομολογιακή έκδοση των 250 εκατ. της εταιρίας. Η προοπτική των αξιολογήσεων είναι σταθερή.

Frigoglass: Προσωρινή αξιολόγηση από Moody΄s
Προσωρινή αξιολόγηση "B1" θέτει για την Frigoglass η Moody΄s, ενώ ανάλογο rating θέτει για την ομολογιακή έκδοση των 250 εκατ. της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής οίκος αξιολογεί τη Frigoglass, ενώ οι προοπτικές των αξιολογήσεων είναι σταθερές.

Ο διεθνής οίκος εξέδωσε τα ratings εν αναμονή της πώλησης του ομολογιακού της Frigoglass. Όταν ολοκληρωθεί η πώληση, η Moody΄s θα προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση της Frigoglass η οποία μπορεί να διαφέρει από την προσωρινή.

Όπως αναφέρει αναλυτής του διεθνούς οίκου η αξιολόγηση "Β1" λαμβάνει υπόψη τη διεθνή παρουσία του ομίλου και τις μακροχρόνιες σχέσεις που διαθέτει με πελάτες, μεταξύ των οποίων και η Coca Cola αλλά και ισχυρές ζυθοποιίες.

Eπίσης αναγνωρίζει την κυρίαρχη θέση της Frigoglass στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται, κυρίως στις αναδυόμενες.

Τα στοιχεία αυτά «αντισταθμίζουν» το μεσαίο μέγεθος της εταιρίας αλλά και το γεγονός ότι η Coca Cola αναλογεί στο 25% των εσόδων της εταιρίας, σημειώνει η Moody΄s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v