Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Οι προβλέψεις του consensus για 6μηνο

Κατά 1% εκτιμούν οι μέσες συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg ότι θα ενισχυθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο πρώτο εξάμηνο, διαμορφούμενα στα 203,3 εκατ. ευρώ. Οι προβλέψεις των Eurobank Sec και Proton Securities.

Alpha Bank: Οι προβλέψεις του consensus για 6μηνο
Αύξηση 1% στα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου και συγκεκριμένα στα 203,3 εκατ. ευρώ, από τα 201,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg.

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ωστόσο, η Eurobank Securities στο πρωινό της report με ημερομηνία 29 Αυγούστου αναφέρει πως είναι περισσότερο συντηρητική στις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Alpha Bank σε σχέση με τις συγκλίνουσες, καθώς εκτιμά πως θα υποχωρήσουν στα 171 εκατ. ευρώ, λόγω αρνητικών χρηματοοικονομικών κερδών στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου (όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας).

Παράλληλα, αναφέρεται και στα κεφαλαιουχικά κέρδη ύψους 38 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει η τράπεζα στο πρώτο εξάμηνο του 2004 από την πώληση της Delta Singular, αλλά και στην απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, η οποία και κράτησε περίπου 1 μήνα.

Σε επίπεδο β’ τριμήνου, η Proton Securities εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο της Alpha Bank θα παραμείνουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και συγκεκριμένα στα περίπου 107,8 εκατ. ευρώ, έχοντας υπολογίσει συντελεστή φορολόγησης της τάξης του 23,5%, σε σχέση με 24,6% στο δεύτερο τρίμηνο του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v