Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Πιθανότερο σενάριο η παραμονή του ΔΝΤ ως συμβούλου

Ο οίκος θεωρεί πολύ απίθανο αυτή τη στιγμή οι πιστωτές να προχωρήσουν σε κάποια παραχώρηση στο θέμα του χρέους, αλλά ίσως δεχτούν το Ταμείο να παραμείνει στο πρόγραμμα μόνο ως σύμβουλος.

Citi: Πιθανότερο σενάριο η παραμονή του ΔΝΤ ως συμβούλου

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί κάποια επιπλέον μέτρα λιτότητας για να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις, ενώ το ΔΝΤ πιθανόν θα παραμείνει στο πρόγραμμα με τον ρόλο του επόπτη, εκτιμά η Citi.

Σύμφωνα με τον οίκο, μετά τον «τοίχο» στον οποίο έπεσαν οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες, τώρα κάτι φαίνεται να κινείται, πιθανόν εξαιτίας του εκλογικού κύκλου σε ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Γαλλία). Η Citi θεωρεί πολύ απίθανο αυτή τη στιγμή οι πιστωτές να προχωρήσουν σε κάποια παραχώρηση στο θέμα του χρέους, αλλά ίσως δεχτούν το Ταμείο να παραμείνει στο πρόγραμμα μόνο ως σύμβουλος.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι ένα από τα κύρια προσκόμματα στο να κλείσει η αξιολόγηση, εκτιμά, όπως και στην πρώτη αξιολόγηση την περασμένη άνοιξη. Η απόφαση να συμμετάσχει με κεφάλαια εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2015, ενώ έκτοτε παραμένει ως σύμβουλος. Η εκτίμηση της Citi είναι ότι θα παραμείνει αυτό το στάτους και μετά τη β’ αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v