Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαραθώνια η απολογία του Γ. Παπαντωνίου

Διεκόπη για αύριο η μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο πρώην Υπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Τι υποστήριξε στις ανακριτικές αρχές

Μαραθώνια η απολογία του Γ. Παπαντωνίου

Στην πλήρη άρνηση της κακουργηματικής κατηγορίας που αντιμετωπίζει και αφορά σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αναφορικά με το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003 προχώρησε από τις 9 πρωί απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός επιχείρησε την αντίκρουση του βαρύτατου κατηγορητηρίου λέξη προς λέξη και η μαραθώνια απολογία του διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ωστόσο της γνωστοποιήθηκε ότι το "ραντεβού" με τον ανακριτή αναβάλλεται για αύριο.

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Το πρώτος σκέλος της απολογίας του, το οποίο άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα, αφορούσε , σύμφωνα με πληροφορίες, στις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και ειδικά στην επίμαχη για τις φρεγάτες επί της οποίας και οι δυο ανακριτές υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων. Λόγω της μεγάλης διάρκειας της απολογίας του πρώην υπουργού πραγματοποιήθηκε διάλειμμα διάρκειας μισής ώρας.

Το δεύτερο σκέλος της απολογίας άρχισε μετά τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ και αφορά στο σκέλος του κατηγορητηρίου για τη νομιμοποίηση 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι "μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια , στις αρχές της δεκαετίας του 80 , όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό".

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πλήρες αδιέξοδο "των διωκτών του" το οποίο, όπως ισχυρίζεται του ανάγκασε "να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο" συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v