Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Δεν παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι

Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Σελίδα", σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Θεοδωράκης: Δεν παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι

"Το ρεπορτάζ στη "Νέα Σελίδα" έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι. Αχ... Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν απ τις παλιές σελίδες. ΔΕΝ παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι!", αναφέρει σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Σελίδα",  σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα για τον ίδιο ως προς το θέμα αυτό, τα χαρακτήρισε «ως αστειότητες, που αναφέρονται στα παλιά κόμματα» και στο πώς έχουν μάθει διάφοροι αναλυτές και δημοσιογράφοι να «θεωρούν την πολιτική ως ένα συνεχές παζάρι για τις θέσεις, για τις καριέρες», κάτι, που όπως, είπε δεν αφορά τον ίδιο και το Ποτάμι.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί» είπε και υπογράμμισε: «Το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα. Και ο Σταύρος δεν είναι από τους παλιούς αρχηγούς. Δεν παζαρεύουν, δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους και κινούμαστε πάντοτε με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος. Θα πρέπει - και σε αυτό θα επιμείνουμε - να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό και με πολλά χαμόγελα μέλλον. Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευτούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή, όταν έρθει η ώρα».

Να απαντήσει ο Σ. Θεοδωράκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το Μέγαρο Μαξίμου θα περίμενε από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και μια απάντηση επί της ουσίας, εάν, δηλαδή, έχει αλλάξει στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δύο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

«Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνον ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο, θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v