Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν και Καμμένο

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποιο και αν είναι το κόστος, ενώ, απαντώντας στην Τουρκική προκλητικότητα, τόνισε πως κραυγές και επιθετική ρητορική αποτελούν ένδειξη αδυναμίας.

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν και Καμμένο

"Το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης", τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ανακήρυξη μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έστειλε παράλληλα μηνύματα εντός και εκτός της χώρας. "Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα.

Προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας", είπε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στην επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στους γείτονές μας που επανέρχονται με αχρείαστη και ακατανόητη ρητορική. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια αλλά με έργα. Με την ενεργή εξωτερική πολιτική που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας. Η Ελλάδα ανακτά την θέση της στην περιοχή. Μέσα από διάλογο, αλληλεγγύη. Δεν είμαστε χώρα που απειλεί, αλλά έχουμε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, και είναι μια χώρα που δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Οι κραυγές και η επιθετική ρητορική, δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Θα συνεχίσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, με ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα».

Ο κ Τσίπρας παρακολούθησε νωρίτερα τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, στη Σαμοθράκη.

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τα Θεοφάνεια

"Είμαστε στις πρώτες ημέρες του 2019, εύχομαι πραγματικά μετά από μια δύσκολη περίοδο, το 2019 να είναι μια χρονιά φώτισης και χαράς για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και να είναι η χρονιά που θα θυμόμαστε ως την απαρχή της πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον αγιασμό των υδάτων στη Ραφήνα. "Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους" συμπλήρωσε.

"Θα είναι μια φωτεινή χρονιά γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Θα είναι μια φωτεινή χρονιά διότι η ΝΔ είναι η δύναμη εκείνη, η οποία εγγυάται τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων" τόνισε.

Ερωτηθείς για τον Πάνο Καμμένο απάντησε "Φώτιση και Καμμένος είναι δύο έννοιες που δεν πηγαίνουν μαζί".

"Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας" αναφέρει στη δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για τα Θεοφάνεια.

"Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά" καταλήγει.

Να φύγουν τα κακά δαιμόνια της χώρας, ήταν το μήνυμα του Στ. Θεοδωράκη για την ημέρα των Θεοφανείων σε κάμερα της ΕΡΤ. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα, «Σήμερα σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που διώχνουμε τα δαιμόνια. Που τρέπονται σε φυγή οι καλικάντζαροι. Και τα κακά δαιμόνια της χώρας μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και κρίσης παραμένουν ο διχασμός, ο λαϊκισμός,  ο εθνικισμός, η στασιμότητα. Για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, αυτά πρέπει να νικήσουμε. Με τόλμη και σωφροσύνη. Καλή φώτιση σε όλους μας.»

"Χρόνια πολλά και καλή δύναμη" αναφέρει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για την ημέρα των Θεοφανείων. "Η καλύτερη ευχή είναι ο λαός μας να «φωτίσει» τον δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς φτώχεια και πολέμους. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ παντού".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v