Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος από τη Βουλή. «Δεν μπορεί η ΝΔ να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια. Δεν έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση», πρόσθεσε.

Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός

«Δεν τελώ υπό παραίτηση» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στα πυρά της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στη Βουλή.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση. Αρα πρόκειται για προσβλητική διαδικασία από τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή γίνεται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, ενώ εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μάλιστα λίγο αργότερα πήρε τον λόγο ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης -που είναι στη «γραμμή» Καμμένου-, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσδιορίσει αν θα είναι υπουργός αύριο, μεθαύριο ή για ένα μήνα.

Το θέμα ξεκίνησε όταν η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, δηλώνοντας ότι δεν συζητά με τον υπό παραίτηση υπουργό. Ο “γαλάζιος» βουλευτής Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε τη διαδικασία «πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη» καθώς γίνεται «κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες παρουσίας του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας».

«Δεν γίνεται τόσο σημαντικά και απολύτως ασυνήθιστα θέματα να συζητούνται παρουσία ενός υπουργού που προανήγγειλε στο Συμβούλιο Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων την αποχώρησή του», είπε. Μάλιστα πρόσθεσε πως με δεδομένη «την πρωτοφανή τσαπατσουλιά» με την οποία έφερε προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των αντισταθμιστικών και μετά την ανακοίνωσή του ότι «είναι εν αποδρομή και παραδίδει τα καθήκοντά του, θα έρθουμε να τα συζητήσουμε με τον διάδοχο του κ. Καμμένου».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε «προσβλητική για το ΥΠΕΘΑ, τη στρατιωτική ηγεσία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. «Γίνεται ακριβώς διότι άλλα λέει στο Κοινοβούλιο και όταν αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στην απώλεια 265 εκατομμυρίων και στο κλείσιμο της ΕΑΒ, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, ζητά συγγνώμη και αλλάζει τη στάση της και λέει ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους και μετά το βάζει στα πόδια» ανέφερε.

Πυρά στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της εξαπέλυσε ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «η αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τρόπο που έγινε συνιστά προσβολή για το σώμα και αυτοπροσβολή, διότι απέρριψε μια διαδικασία που η ίδια είχε προτείνει. Το μονότονο σενάριο για εκλογές δεν συνιστά πολιτική έξοδο της χώρας από την κρίση και ενόψει της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών συνιστά διαρκή μόχλευση προς ανωμαλία».

Επισήμανε πως τα υπόλοιπα κόμματα παρέμειναν στη διαδικασία.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v