Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη δολοφονία Αλβανού κρατούμενου

Αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ.

Αλλαγές στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη δολοφονία Αλβανού κρατούμενου

Την ενίσχυση της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής ασφάλειας των φυλακών Κορυδαλλού με στόχο την προστασία κρατουμένων αλλά και υπαλλήλων αποφάσισαν μετ;ά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπο τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη,όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

Ο κ. Καλογήρου σε επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων ενώ, επιπλέον, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αρ. Ανδρικόπουλο ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν στη σκιά της άγριας δολοφονίας του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v