Γεννηματά: Η καταψήφιση της Συμφωνίας είναι πράξη εθνικής ευθύνης

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως χρησιμοποιεί τη Συμφωνία των Πρεσπών για να εξυπηρετήσει τα κομματικά του συμφέροντα. «Με την κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα», τόνισε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Γεννηματά: Η καταψήφιση της Συμφωνίας είναι πράξη εθνικής ευθύνης

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «κάθε φορά που εσείς διαπραγματεύεστε, ο τόπος χάνει». Συνέχισε χαρακτηρίζοντας την καταψήφιση της συμφωνίας ως «πράξη εθνικής ευθύνης».

Μιλώντας στην Ολομέλεια κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στα όσα λέει ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος για παρεμβάσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις στη δικαιοσύνη. «Υπάρχει εισαγγελέας για να παρέμβει, γιατί ακόμα δεν έχει παρέμβει για τα όσα είχε πει στο Υπουργικό Συμβούλιο» σημείωσε.

Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στα σχόλια που υπήρξαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής. Εξαπέλυσε νέα «βέλη» στον πρωθυπουργό, λέγοντας για «μια υπόθεση που δεν θα σας αφορά πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικός, εκτίθεστε και εκθέτετε και ανθρώπους».

Μάλιστα επεσήμανε πως «οι πρώην συνεργάτες σας είναι σήμερα καμένοι, γιατί τόλμησαν να συνεργαστούν μαζί σας», κάνοντας αναφορά στους Αλ. Αλαβάνο, Γ. Βαρουφάκη αλλά και στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συνέχισε κατηγορώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα πως χρησιμοποιεί τη Συμφωνία για να εξυπηρετήσει τα κομματικά του συμφέροντα, λέγοντας πως «με την κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα». Όσον αφορά στις επιθέσεις κατά βουλευτών επεσήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής τις καταδικάζει, ασκώντας ωστόσο κριτική στη στάση που είχε στο παρελθόν δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του Κινήματος επέλεξε να κλείσει την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, με μια φράση που χθες χρησιμοποίησε στην αρχή της συζήτησης. «Go Back, κύριε Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, λέγοντας πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί το κόμμα της που καταρρέει.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε πως «τα κόμματα διαλύονται όταν δεν έχουν κάτι να πουν, κανένας άλλος δεν τα γκρεμίζει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v