Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πρόταση από Ιδ. Ωνάση σε Πειραιώς για Ερ. Ντυνάν

Ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε εν μία νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα, τώρα, μέσα από τη συνεργασία Δημοσίου-Ιδρύματος Ωνάση, επανέρχεται στο ΕΣΥ, δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Νέα πρόταση από Ιδ. Ωνάση σε Πειραιώς για Ερ. Ντυνάν

Η επιστροφή του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή συμμετείχε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιδρυμα Ωνάση θα υποβάλει νέα προσφορά προς την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά του νοσοκομείου και την επιστροφή του στην συνέχεια στο ΕΣΥ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις, με ανάρτηση στο Twitter: «Ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε εν μία νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα, με χαριστικές τροπολογίες για να εξυπηρετεί δωρεάν τις ελίτ, τώρα, μέσα από τη συνεργασία του Δημοσίου με το Ίδρυμα Ωνάση, επανέρχεται στο ΕΣΥ και την υπηρεσία των πολλών», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου σχολίασε πως ενδεχομένως το Ίδρυμα Ωνάση αγοράσει το νοσοκομείο για κλάσμα του ποσού με το οποίο είχε πωληθεί στην Τράπεζα Πειραιώς. «Η Νέα Δημοκρατία εφιστά την προσοχή όλων των πλευρών. Αν ισχύουν όσα κυκλοφορούν, ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας. Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι σε μία αδιαφανή συναλλαγή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v