Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε ένσταση του Π. Λαφαζάνη στο ΣτΕ για τον τηλεοπτικό χρόνο

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ΄ αριθμ. 1290/2019, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και όπως επισημαίνεται από το ΣτΕ, η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο.

Απορρίφθηκε ένσταση του Π. Λαφαζάνη στο ΣτΕ για τον τηλεοπτικό χρόνο

Εν ισχύ παραμένει η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στις εκλογές καθώς το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή που είχε καταθέσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (επικεφαλής Λαικής Ενότητας) και ζητούσε την αναστολή της.

Εν τω μεταξύ στο ΣτΕ κατά της νέας απόφασης προσέφυγαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Star.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Καραμανώφ και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Μιαχαλακόπουλο, με την υπ΄ αριθμ. 122/2019 απόφαση απέρριψε την αίτηση της ΛΑ.Ε., κλπ. που ζητούσε να σταλεί η υπ΄ αριθμ. 1243/2019 κοινή υπουργική απόφαση, υποστηρίζοντας οτι είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση, η υπ΄ αριθμ. 1290/2019, για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και όπως επισημαίνεται από το ΣτΕ, η επίμαχη αίτηση αναστολής δεν έχει αντικείμενο. Η κυρία αίτηση ακύρωσης του ΛΑ.Ε. θα συζητηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v