Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάπα Research: Στις 3,4 μονάδες έκλεισε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να µένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6,9%) και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Κάπα Research: Στις 3,4 μονάδες έκλεισε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μείωση της απόστασης ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ΄, τρεις ηµέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, δίνει δηµοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασµό του «Εθνους», προσδιορίζοντας τη διαφορά στο 3,4%.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να µένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6,9%) και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Από τα ποσοστά φαίνεται πως για την τρίτη θέση θα δοθεί κρίσιµη µάχη ανάµεσα στη ΧΑ, στο Κίνηµα Αλλαγής, αλλά και στο Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδος. Το αξιοσηµείωτο είναι πως η νέα µέτρηση διενεργήθηκε το διήµερο 21-22 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία εβδοµάδα της προεκλογικής περιόδου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση και τη δυναµική που αποκτά το σχήµα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συµµαχία, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

untitled.png

Θεωρείται ιδιαίτερα σηµαντικό πως την πρώτη ηµέρα διενέργειας της δηµοσκόπησης, η διαφορά µεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ καταγραφόταν στις 4 ποσοστιαίες µονάδες, ενώ τη δεύτερη ηµέρα, δηλαδή χθες, ήταν τέτοια η µείωσή της, που η απόστασή τους «έκλεισε» (στον µέσο όρο) στις 3,4 µονάδες. Αυτό σηµαίνει πρακτικά πως εάν η διαφορά συνεχίσει να βαίνει µειούµενη για τα υπόλοιπα 24ωρα, τότε ενδεχοµένως οι ευρωεκλογές να εξελιχθούν σε αναµέτρηση για γερά νεύρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v