Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δεν ζητώ περίοδο χάριτος

Η ΝΔ έχει έτοιμα νομοσχέδια, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος και πρόσθεσε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Δεν κόβονται επιδόματα. Να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Μητσοτάκης: Δεν ζητώ περίοδο χάριτος

Νέο κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Real FM. «Η υποχρέωση των πολιτών μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες. Κάνω έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, γιατί αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Οι πολίτες θα αποφασίσουν οριστικά αν θα κλείσει ο δεκαετής κύκλος της λιτότητας ή αν θα συνεχίσουμε στην παρακμή, τη στασιμότητα και την υπερφορολόγηση», σημείωσε.

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος, δεν ζητώ κάτι που δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω, γιατί κάθε μέρα μετράει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Δεν έχω καμία δικαιολογία μετά να πω ότι θα σκεφτώ τώρα τι πρέπει να κάνω».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως έχει έτοιμα νομοσχέδια, τα οποία θα πάρουν στα χέρια τους αμέσως οι νέοι υπουργοί, για τους οποίους -όπως είπε- θα υπάρξει μηχανισμός ελέγχου τους. Τόνισε εκ νέου πως η κυβέρνησή του, αν λάβει ισχυρή εντολή, θα αποτελείται και από αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς (κυρίως υφυπουργούς), κάποιοι από τους οποίους θα προέρχονται από την αγορά και τις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε και πάλι την ανάγκη μείωσης των πλεονασμάτων και επανέλαβε ότι «όσα επιδόματα δίνονται, θα συνεχίσουν να δίνονται. Αλλά μια κοινωνία δεν μπορεί να στηρίζεται στα επιδόματα, αυτή δεν είναι βιώσιμη πολιτική κατά της λιτότητας», σημείωσε. Προσδιόρισε ως λύση τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Αναφορικά με το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που ναυάγησε, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Είχε συμφωνηθεί για την 1η Ιουλίου. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι δεν μπορεί, γιατί θα ήταν στη Σύνοδο. Τελικά, παράτησε τη Σύνοδο και πήγε σε κομματική εκδήλωση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Δεν ήθελε να κάνει συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», είπε και συνέχισε με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού από την Πάτρα: «Ο κατά τα άλλα υπέρμαχος του πολιτικού πολιτισμού, χθες απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ και τους είπε να μην ψηφίσουν τον γιο του αποστάτη. Το 1965 δεν υπήρχα ως ιδέα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Όταν επιστρέφει στο 1965, δείχνει τον πραγματικό του εαυτό».

Αναφερόμενος στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ελάχιστα έχουν γίνει στο Μάτι. Έχουμε σχέδιο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Έχουμε φιλόδοξο σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, θα αλλάξουμε τη νομοθεσία της Πολιτικής Προστασίας και θα επενδύσουμε στην πρόληψη. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα αποφασίζει την ώρα της κρίσης. Σαν το Μάτι υπάρχουν 50 οικισμοί στη χώρα, που χτίστηκαν εντός δασικών περιοχών».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες συνεργασίες, σχολίασε πως «εν δυνάμει θα μπορούσαμε να συμπράξουμε με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά λέει τόσο διαφορετικά πράγματα, από το θα δώσουν ψήφο ανοχής, θα κάνουν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας αχταρμάς απόλυτος… Αν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θέλουν σταθερή κυβέρνηση, να δώσουν την ψήφο τους στη ΝΔ». Σχετικά με τον εκλογικό νόμο σχολίασε πως «θέλουμε εκλογικό νόμο που θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα όχι τόσο απόλυτο όσο το μπόνους των 50 εδρών που δίνεται ανεξαρτήτως ποσοστού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v