Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Επίτροπος στην Κομισιόν

Ο εκπρόσωπος Τύπου της απερχόμενης Κομισιόν είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιβεβαίωση του Euro2day.gr, που είχε αποκαλύψει τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς νέος Επίτροπος στην Κομισιόν

Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ που μετέδωσε στις 10 Ιουλίου το Euro2day.gr. Τότε, πηγή από το στενό περιβάλλον του απερχόμενου προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποκάλυψε ότι στην τελευταία τους κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Γιούνκερ ότι σκέφτεται τον κ. Μ. Σχοινά ως τον καταλληλότερο για τη θέση.

Η ίδια πηγή είχε σημειώσει ότι τη θέση του Επιτρόπου επεδίωκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει εξίσου καλές διασυνδέσεις με το ΕΛΚ.

To who is who του νέου Επιτρόπου

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1962 στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ και το 1987 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση, στο London School of Economics.

Το 1990 ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 7η γενική διεύθυνση μετοαφορών, ενώ το 1993 και το 1994 διετέλεσε μέλος των ομάδων των επιτρόπων Ματούτες και Οριέχα. Στην περίοδο 1994-1999 ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας για την αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Ελλάδα, ενώ ακολούθως και μέχρι το 2004 διετέλεσε υψηλόβαθμο μέλος στην ομάδα στελεχών της επιτρόπου Λογιόλα ντε Παλάθιο. Στην περίοδο 2004-2007 ήταν επικεφαλής της ομάδας του επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού.

Στη διετία 2007-2009 ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολούθως και από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν ειδικός σύμβουλος στη γενική διεύθυνση επικοινωνίας της Κομισιόν, ενώ αμέσως μετά και ως τον Οκτώβριο του 2014 ήταν διευθυντής στο γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα. Από το 2014 ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν και -από τον Δεκέμβριο του 2015- επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης επικοινωνίας της Κομισιόν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v