Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αλλαγές που ζητά το Κίνημα Αλλαγής στη διάταξη για το άσυλο

Πυρά στην κυβέρνηση από τη Φ. Γεννηματά αλλά και κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η στάση που θα τηρήσει το ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα.

Οι αλλαγές που ζητά το Κίνημα Αλλαγής στη διάταξη για το άσυλο

Τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για το άσυλο παρουσίασε στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας να τροποποιηθεί μία παράγραφος της κυβερνητικής διάταξης. Παράλληλα έδωσε μία εικόνα των επόμενων βημάτων του κόμματος λέγοντας “θα πράττουμε αυτό που μας επιβάλλει η συνείδηση μας και όχι οι κομματικές σκοπιμότητες και τα νταραβέρια”.

Στο θέμα του ασύλου η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως απαιτείται μία “ρεαλιστική λύση” και με “πολιτική βούληση να γίνει αυτό πράξη”. Όπως σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί με τις δύο πρώτες παραγράφους του νομοσχεδίου αλλά ζητά να τροποποιηθεί η τρίτη διάταξη. Μάλιστα είπε προς την κυβερνητική πλευρά πως “αλλιώς φέρετε ευθύνη γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στα πανεπιστήμια το φθινόπωρο”.

Ουσιαστικά το Κίνημα Αλλαγής ζητά να υπάρχει πρόβλεψη ώστε η αστυνομία να έχει ρόλο μόνο όταν υπάρχει παράνομη πράξη και “παραπέμπει” στον παλαιότερο νόμο του 2011 (του νόμου Διαμαντοπούλου).

Με την πρόεδρο του κόμματος να τονίζει πως πρέπει “να αντιμετωπιστούν παράνομες πράξεις χωρίς εικόνα αστυνομοκρατίας” και να λέει πως δεν μπορεί να υπάρχουν... αστυνομικά τμήματα ανά σχόλη. Παράλληλα σημείωσε πως "είμαστε θετικοί με την ιδιωτική φύλαξη και τις κάρτες εισόδου".

Κατά την αντιμετώπιση της στην Ολομέλεια η Φ. Γεννηματά επεσήμανε πως με “μάχη εντυπώσεων” δεν κυβερνιέται η χώρα, σημειώνοντας πως “αντί για τη μιζέρια και τον τυχοδιωκτισμό απαιτείται μια πραγματική επανάσταση στη χώρα”. Μίλησε για “μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση”, ενώ σημείωσε “δεν θα ακολουθήσουμε τη διχαστική πόλωση Μητσοτάκη – Τσίπρα. Μία διχαστική πόλωση που δεν έχει περιεχόμενο. Κεντρικό σημείο της αναμέτρησης τους ήταν ποιος διόρισε τους περισσότερους κολλητούς”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως “πάνε πίσω στη δεκαετία του 1960” και επανέρχεται “η ενός ανδρός αρχή”. Παράλληλα είπε πως ο Αλ. Τσίπρας “δεν μπορεί να είναι τιμητής γιατί έφερε τον Κ Μητσοτάκη στην εξουσία και τώρα τρομάζει γιατί βλέπει το ανεστραμμένο είδωλο της δικής του πολιτική”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v