Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιάρας: Να μην μετατραπεί το εγχείρημα των Κωδίκων σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Αναφορικά με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει άμεσα στις αναγκαίες αλλαγές και να τροποποιήσει τις διατάξεις που πρέπει να βελτιωθούν».

Τσιάρας: Να μην μετατραπεί το εγχείρημα των Κωδίκων σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατραπεί το σπουδαίο αυτό εγχείρημα των Κωδίκων σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να παραμείνει ο Ποινικός Κώδικας ένα τιμωριτικό εργαλείο» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου που διοργανώνει  η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τους νέους Κώδικες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι νέοι Κώδικες είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα». Και συνέχισε: «είναι μια προσπάθεια που αδικήθηκε από τον τρόπο και το χρόνο τον οποίο προωθήθηκε και λέω ότι αδικήθηκε αυτή η εσπευσμένη εφαρμογή καθώς οδήγησε σε αποφάσεις δικαστηρίων που προσέκρουαν στο κοινώς περί δικαίου αίσθημα».

Ωστόσο, «θέλω να είμαι ξεκάθαρος» επισήμανε ο κ. Τσιάρας, «οι δικαστές δικάζουν σύμφωνα με τους νόμους που αποφασίζει η ελληνική πολιτεία, το Σύνταγμα και τη συνείδηση τους».

Αναφορικά με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει άμεσα στις αναγκαίες αλλαγές και να τροποποιήσει τις διατάξεις που πρέπει να βελτιωθούν» και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση επιλέγει την εξισορρόπηση και επιλέγει τη θεσμική οδό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v