Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ποινική δίωξη κατά Αν. Λοβέρδου για Novartis ζητά η Τουλουπάκη

Η κ. Τουλουπάκη έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Λοβέρδου για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση.

Νέα ποινική δίωξη κατά Αν. Λοβέρδου για Novartis ζητά η Τουλουπάκη

Την άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis ζητεί η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η κ. Τουλουπάκη έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Λοβέρδου για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση. Η δίωξη παραγγέλλεται μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

H δικογραφία για το πρόσωπο του κ. Λοβέρδου είχε διαβιβαστεί και πριν από λίγους μήνες στη Βουλή, οπότε και είχε αρθεί η ασυλία του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης. O κ. Λοβέρδος τότε είχε κληθεί ως ύποπτος μετά τις καταθέσεις προστατευομένων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Ο κ. Λοβέρδος, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς τόσο την ομιλία του στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση της Νοvartis όσο και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει, αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v