Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη

Νέος γύρος υποχρεωτικών λουκέτων στην αγορά, λόγω κορωνοϊού. Εξαίρεση σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια καυσίμων. Κατ' οίκον καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται στην Ελλάδα. Τέλος ο δακτύλιος έως τέλη Απριλίου.

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη

Την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η απόφαση, όπως είπε, πάρθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι από το συγκεκριμένο μέτρο εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες και οτιδήποτε σχετίζεται με τον εφοδιασμό της αγοράς, όπως και τα συνεργεία.

Οπως δήλωσε: «Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων, η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα – στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά». Οπως έγινε γνωστό ανοικτά θα μείνουν και τα περίπτερα.

«Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Digital Solidarity, συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης, η παροχή δωρεάν ειδικού συνδρομητικού περιεχομένου με συγκεκριμένους παρόχους. Είναι μια πρωτοβουλία στην οποία ελπίζουμε να ανταποκριθεί ολόκληρη η τεχνολογική κοινότητα της χώρας», συμπλήρωσε. 

Η ίδια χαρακτήρισε fake news όσα διακινούνται για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία δεν θα κλείσουν, όπως δεν θα κλείσουν τράπεζες και πρατήρια καυσίμων, συμπλήρωσε. 

Όπως είπε, τον συντονισμό όλων των φορέων ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και γι’ αυτό ο Ν. Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό. Γενικός Γραμματέας πολιτικής προστασίας αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Σήμερα αποφασίστηκε ότι όσοι έρχονται στην ελληνική επικράτεια θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε 14ήμερη κατ' οίκον καραντίνα. Παράλληλα, από αύριο αναστέλλεται η λειτουργία του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v