Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται νέος γύρος καταθέσεων για την υπόθεση Novartis

Οι τρείς εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης ενδέχεται να κληθούν για συμπληρωματική κατάθεση.

Ερχεται νέος γύρος καταθέσεων για την υπόθεση Novartis

Αυξημένες πιθανότητες να κληθούν και πάλι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis έχουν οι τρείς εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης μετα τα έγγραφα του FBI που τέθηκαν υπόψιν της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής αλλά και των εισαγγελέων που διενεργούν τη δικαστική έρευνα, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Οι δύο αντεισαγγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Σοφουλάκης και Ζαχαρής που ερευνούν την υπόθεση μελετούν τις επόμενες κινήσεις τοςυ και δεν αποκλείεται προσεχώς να καλέσουν για συμπληρωματικές καταθέσεις τόσο την κ. Τουλουπάκη και τους κ. Ντζούρα και Μανώλη , αλλά και τον κ. Αγγελή.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κ. Τουλουπάκη, όσο και οι δύο επικουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς έχουν δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου αναφορικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis. Τα υπο διερεύνηση αδικήματα αφορούν παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαιωση. Και οι τρείς εισαγγελικοί λειτουργοί στα υπομνήματά τους αρνούνται την τέλεσή τους και έχουν προσκομίσει κατά περίπτωση έγγραφα και στοιχεία καθώς και μάρτυρες προς υπεράσπισή τους.

Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ενώ οι δύο εισαγγελείς ζητησαν από την προανακριτική επιτροπή να τους διαβιβάσει ακολούθως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v