Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για σύνορα και τουριστικές ροές

(upd) Οι δύο άνδρες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας. Η πανδημία του κορωνοϊού και το άνοιγμα των συνόρων ήταν μεταξύ των θεμάτων. Πώς κλείστηκε το τηλεφώνημα.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για σύνορα και τουριστικές ροές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας.

Για την επικοινωνία των δύο ανδρών, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεννοήθηκαν η πρέσβειρα Ελένη Σουρανή, διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Η επικοινωνία γίνεται στον απόηχο των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων του τελευταίου διαστήματος και ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια εκτόνωσης ή διάθεσης έστω για διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τις κινήσεις της Άγκυρας θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων ο πρωθυπουργός σε όλες τις τελευταίες του διεθνείς επαφές, με τελευταίες αυτές εντός της εβδομάδας στις τηλεδιασκέψεις που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τσαρλς Μισέλ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς και με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου, στην πρώτη συνέντευξη που είχε δώσει ο κ Μητσοτάκης μετά την πανδημία (στο Star), είχε πει πως «δεν πρέπει να είναι είδηση όταν θα μιλάμε με τον Τούρκο πρόεδρο», ενώ είχε παραδεχθεί ότι υπάρχουν διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v