Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Συκοφαντίες και σκανδαλοθηρικός βούρκος για να αλλάξει η ατζέντα»

Με εξώδικα και προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η Ο. Γεροβασίλη. «Σίριαλ με πολλά ακόμα επεισόδια εις βάρος κεντρικών στελεχών μας και του Α. Τσίπρα» βλέπει η Κουμουνδούρου, ως αντιπερισπασμό στη νέα οικονομική κρίση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Συκοφαντίες και σκανδαλοθηρικός βούρκος για να αλλάξει η ατζέντα»

Για επιχείρηση «παραπολιτικού υπόκοσμου» και «σκανδαλοθηρικού βούρκου» που θα κλιμακώνεται όσο αγριεύει η νέα οικονομική κρίση και η ανεργία, μιλούν πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το νέο «χτύπημα» (έστω και... εξ αντανακλάσεως) στην Όλγα Γεροβασίλη, με τις καταγγελίες πρώην εμπειρογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή «Καθημερινή», αποτιμάται ως «ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ του οποίου τους τίτλους τέλους δεν έχουμε ακόμη δει».

Όπως αναφέρουν πηγές, δε, στα επόμενα επεισόδια θα πρωταγωνιστήσουν κορυφαία στελέχη του κόμματος που είχαν κεντρικούς ρόλους στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος, επισημαίνουν, προφανής: αφενός, να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και, αφετέρου, να «αφυδατωθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ώστε είτε να «συνθηκολογήσει» είτε να «εξαφανιστεί».

Ουδόλως αποκλείουν άλλωστε να είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πρωταγωνιστής στα τελευταία επεισόδια, «όταν το σίριαλ θα φτάνει στο τέλος του».

Αν αυτό το τέλος συμπέσει με πρόωρες κάλπες ή εάν η κορύφωσή του θα επιχειρηθεί να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός, «όταν η κρίση θα δείχνει τα δόντια της», παραμένει ζητούμενο.

Εξώδικα από την Ο. Γεροβασίλη

Η κα Γεροβασίλη δείχνει αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Σήμερα πρόκειται να αποστείλει εξώδικα και, αναλόγως της συνέχειας που θα υπάρξει, θα στραφεί στην άσκηση μηνύσεων και αγωγών.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν συνέβη η τραγωδία στο Μάτι, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο χθες τα όσα καταγγέλλει ο εμπειρογνώμονας (σ.σ. ότι τον πίεσε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, μεταφέροντας εντολές της υπουργού να αποκρύψει στοιχεία).

«Ουδέν ψευδέστερον», δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι έρευνες «εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ανάλογη διάψευση έκανε και ο ίδιος ο κ. Ματθαιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ: «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του, εγώ τη δική μου, ως συνάδελφο τον γνωρίζω, τίποτε άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

«Ψάξτε αλλού, κ. Πέτσα»

Σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος απάντησε η κα Γεροβασίλη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος υιοθέτησε τις καταγγελίες και ζήτησε εξηγήσεις από την κα Γεροβασίλη.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως απειλή την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός μου να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε να με συκοφαντεί, να μην επιτρέψω στο ψέμα και στους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα, που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δεν γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην "Καθημερινή" είναι ψευδέστατο όσον με αφορά: Για τους ανθρώπους της Αριστεράς η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, η δικαιοσύνη και η απόδοσή της συνιστούν ύψιστη αξία και διαρκές ζητούμενο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι αυτό που συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία και τις λειτουργίες της.

Ας ψάξουν λοιπόν αλλού να βρουν κομμάτια να στηρίξουν την αναίσχυντη πολιτική καπηλεία των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι. Ας ψάξουν αλλού και άλλους τρόπους να αποπροσανατολίσουν από τα τεράστια προβλήματα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε και φέρνει με γοργά βήματα στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, στο παρόν και το μέλλον της χώρας μας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα λογοδοτήσουν»

Σε ακόμα πιο σκληρό, πολιτικά, ύφος, κινήθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αφήνει μια ακόμη μάχη για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να πάει χαμένη, δήθεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις και μιλά ξανά για ευθύνες.

Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Σύνοδο του ΟΗΕ μίλησε για καταστροφική πυρκαγιά που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης αυτός που αμέσως μόλις εξελέγη, αναβάθμισε σε Γενικό Γραμματέα τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της τραγωδίας.

Και σήμερα, μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει φέρει την οικονομία, επιλέγει να κάνει πάλι αυτό που γνωρίζει καλά: φθηνή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση με συκοφαντίες, μπας και αλλάξει η ατζέντα.

Η πραγματικότητα είναι ότι καμία παρέμβαση δεν υπήρξε και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στις έρευνες για το Μάτι.

Η άθλια επιχείρηση πολιτικής καπηλείας θα πέσει στο κενό και οι εμπνευστές της θα κληθούν να λογοδοτήσουν».


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v