Κόντρα Αδ. Γεωργιάδη και Π. Πολάκη στη Βουλή

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου. Οι διάλογοι.

Κόντρα Αδ. Γεωργιάδη και Π. Πολάκη στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια, όπου συζητείται η πρόταση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής επιτροπής για παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μάλιστα υπήρξε αντιπαράθεση του υπουργού Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη.

«Στήσατε ορισμένοι τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία. Μία σκευωρία με στόχο να καταστρέψει την ελληνική Δημοκρατία. Συμφωνώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τεκμηρίωση αδικήματος εσχάτης προδοσίας. Είμαι τρία χρόνια εγκλωβισμένος σε μια προανακριτική έρευνα. Δεν έχει βρει καν αποχρώσεις ενδείξεις» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Απευθυνόμενος στον πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως : λέτε “ζούμε στην εποχή της κασέτας” . Μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ η χρήση της κασέτας ήταν παράνομη. Ποιο κόμμα την έκανε νόμιμη : ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα λέτε για κασέτες. Συνέχισε λέγοντας «κύριε Παππά δεν κάνεις μήνυση στον Καλογρίτσα… βλέπω ένα σφιξιμάτακι. Σκευωροί ήσασταν. Ικανοί δεν ήσασταν. Ευτυχώς για τη Δημοκρατία».

Συνέχισε λέγοντας «η σκευωρία θα ερευνηθεί σε βάθος. Οι ένοχοι θα πάνε στην φυλακή. Οχι για προσωπικούς λόγους εκδίκησης αλλά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από την πίστη μας στο Σύνταγμα»

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο Π. Πολάκης, που είπε « ναι, την επόμενη φορά θα είμαστε αλλιώς. Χωρίς αυταπάτες. Πιο ώριμοι και αποφασιστικοί και πιο αποτελεσματικοί. Αυτή η κοινωνία σαφώς και θέλει να τιμωρηθούν αυτοί που την χρεοκόπησαν και αυτό θα γίνει». Μάλιστα χρησιμοποίησε μια μαντινάδα , λέγοντας «όσο και αν είναι σκοτεινιά και καταχνιά μεγάλη θα τηνε βρει ο ήλιος την πατησιά για να προβάλει πάλι». Συνέχισε λέγοντας πως «εμείς δεν θαυμάζουμε τον Παττακό, θαυμάζουμε τον Βελουχιώτη. Είμαστε δυο κόσμοι».

Το λόγο πήρε εκ νέου ο κύριος Γεωργιάδης λέγοντας «είστε ψεύτες και υποκριτές. Εμείς κ. Πολάκη δεν θαυμάζουμε ούτε τον Παττακό ούτε τον Βελουχιώτη. Είμαστε με την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες». Για να απαντήσει εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «έχεις το θράσος και λες ότι δεν αποδείχθηκε τίποτα. Υπάρχουν πορίσματα. Δεν ντρέπεστε;».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v