Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Προς Δεκέμβριο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Για τη θέση της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και δώρα, σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολιτική επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Πέτσας: Προς Δεκέμβριο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους και «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο», εξαρτάται κυρίως από τα ταμειακά μας αποθέματα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με πληρότητα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναδρομικά 11 μηνών για τις κύριες συντάξεις,. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους, είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη, τόνισε.

Για τη θέση της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και δώρα σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολιτική επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Για τον αριθμό των συνταξιούχων, ο κ. Πέτσας αντέκρουσε τη θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα, λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική, δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως, μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους, διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Για τον τουρισμό

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και τη στήριξη του κλάδου, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίζει για όλες τις ομάδες και να λαμβάνει τα μέτρα της και ταυτόχρονα να προσέχει και στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Ειδικά για τον τουρισμό, ανέφερε, έχουμε πάρει πολλές φορές μέτρα και αν χρειαστεί, θα πάρουμε περισσότερα.

Παράδειγμα, είπε, μόλις προχθές δόθηκε η επέκταση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στον τουρισμό. Κάτι πολύ μεγάλο για το πρόγραμμα Συν-Εργασία και από εκεί προσδοκούμε εντός του Αυγούστου να έχουμε και μια καλύτερη επίδοση στην απασχόληση.

Για την αύξηση κρουσμάτων του ιού 

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά το τελευταίο 24ωρο, προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία πλέον μελετά όλα τα ενδεχόμενα.

Μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός. Σκεφτόμαστε περισσότερους ελέγχους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη πηγή ανησυχίας τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, γι’ αυτό και ανακοίνωσε ότι ήδη ανακαλούνται άδειες, για να υπάρξει περισσότερο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν περισσότερα μεταφορικά μέσα.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι παρακολουθούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν μέσα στον Αύγουστο και άλλες τηλεδιασκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζονται όλα τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Χθες ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα στη χώρα μας, από τα οποία τα 34 είναι εισαγόμενα. Στην Αττική καταγράφηκαν 11, στη Θεσσαλονίκη 7, από 3 σε Καβάλα και Κέρκυρα, από 2 σε Αχαΐα και Ξάνθη, και από ένα σε Βοιωτία, Κοζάνη και Μαγνησία.

Εν τω μεταξύ, 8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Χθες βράδυ, ένας 59χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 204.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v