Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Διακόπουλου μετά τις δηλώσεις για τις έρευνες του Oruc Reis

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον Κ. Μητσοτάκη, μετά τη δήλωση ότι το Oruc Reis έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Παραίτηση Διακόπουλου μετά τις δηλώσεις για τις έρευνες του Oruc Reis

Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά το σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του για τις έρευνες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Οπως δήλωσε ο κ. Διακόπουλος, «η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διακόπουλος σε δηλώσεις του στο Open εχθές ανέφερε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Oruc Reis έκανε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για να ανασκευάσει λίγο αργότερα, τονίζοντας ότι η αναφορά του αφορούσε σε «προσπάθειες ερευνών». 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Διακόπουλος παραιτήθηκε γιατί αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη 

Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis. Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v