Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο επίκεντρο

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν «πλακάτ» μέσα στην αίθουσα, σχηματίζοντας τη φράση «Δεν είναι αθώοι». Οι τοποθετήσεις βουλευτών από όλα τα κόμματα, μια μέρα πριν τη δικαστική απόφαση.

Βουλή: Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο επίκεντρο

Μία ημέρα πριν την έκδοση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τα κόμματα με τοποθετήσεις βουλευτών τους στην Ολομέλεια έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό. Τη αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις από βουλευτές όλων των κομμάτων. Να σημειωθεί εδώ πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν χαρτιά μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με τα γράμματα να σχηματίζουν το γνωστό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι».

«Αύριο δεν είναι μια κανονική ημέρα. Αύριο είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας «δεν μπορεί να σιωπά κανείς». Όπως είπε, είναι η ημέρα που πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, για τους Αιγύπτιους ψαράδες, για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, για τους μετανάστες που σε όλη την Ευρώπη είναι θύματα ναζιστικής δράσης, για τους οκτώ Εβραίους βουλευτές που έχασαν τη ζωή τους στο Αουσβιτς και στα αλλά κρεματόρια των ναζιστών.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Σπήλιος Λιβανός πήρε αμέσως μετά τον λόγο και είπε «είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί ένα δημοκρατικό τείχος». Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό σημείωσε από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Οι ναζί εγκληματίες να μπουν στη φυλακή. Να καταδικαστούν με τις ανώτερες ποινές» τόνισε από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Από την Ελληνική Λύση, ο Κωνσταντίνος Χήτας υπογράμμισε πως σε μια δημοκρατική χώρα δεν χωρούν φασιστικά μορφώματα.

«Ο ναζισμός θα μας βρει όλους μαζί ενωμένους», είπε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25, λέγοντας πως πρέπει όλοι να δημιουργήσουμε ένα τείχος που θα κρατήσει εκτός τη Χρυσή Αυγή και ανάλογα μορφώματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v