Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσή Αυγή: Δεν δίνει ελαφρυντικά στην ηγετική ομάδα η εισαγγελέας

«Το δικαστήριο έκρινε ότι συνέστησαν οργάνωση για να διαπράττουν ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Συνεπώς, τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω εγώ;», είπε η εισαγγελέας. Ποιες εξαιρέσεις έκανε η εισαγγελική λειτουργός. Διέκοψε το δικαστήριο αργά το απόγευμα. Συνεχίζεται την Παρασκευή 11 πμ.

Χρυσή Αυγή: Δεν δίνει ελαφρυντικά στην ηγετική ομάδα η εισαγγελέας

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα έξι ακόμα στελέχη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου.

Εκτός του Ν. Μιχαλολιάκου, ένοχοι κρίθηκαν οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Για αύριο στις 11 το πρωί διέκοψε τη συνεδρίασή του το τριμελές εφετείο κακουργημάτων. Οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό το σημείο θα αρχίσει αύριο η διαδικασία με τη συνέχεια των αγορεύσεων. 

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι συνέστησαν οργάνωση για να διαπράττουν ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Συνεπώς τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω για μια τέτοια οργάνωση, που εκρίθη κατά αυτό τον τρόπο παράνομη; Προτείνω να απορριφθούν συλλήβδην όλα τα υπόλοιπα ελαφρυντικά».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, η αλληλουχία της σημερινής διαδικασίας θα κρίνει αν θα έρθει αντιμέτωπος με ισόβια ή με 15ετή κάθειρξη. Αντίστοιχα, οι επτά ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αν θα έρθουν αντιμέτωποι με 15ετή κάθειρξη ή με πολύ μικρότερη ποινή καθώς αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.

Για τα μέλη της οργάνωσης, η αναγνώριση ελαφρυντικών μειώνει το πλαίσιο της ποινής των 5 έως 10 ετών σε 1 έως 5 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v