Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Καθυστέρησαν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Με βάση τη δυναμική που είχε καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη αρκετές ημέρες νωρίτερα, τονίζει. Ζητά απαντήσεις.

Βενιζέλος: Καθυστέρησαν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

«Η Αττική και η Θεσσαλονίκη τίθενται τώρα υπό το ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων, όπως και ορισμένες άλλες περιοχές. Όμως την ώρα που λαμβάνεται αυτή η απολύτως αναγκαία απόφαση, τα κρούσματα Covid-19 στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν σε ημερήσια βάση τα 800 και είναι περίπου διπλάσια από αυτά που καταγράφτηκαν στην Αττική», σχολιάζει ο πρώην υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Με βάση την πληθυσμιακή αναλογία, αυτό, αν υπολογίζω σωστά, σημαίνει ότι η πυκνότητα των κρουσμάτων είναι στη Θεσσαλονίκη περίπου οκταπλάσια (!) της Αττικής. Άρα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται πολύ καθυστερημένα για τη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τη δυναμική που είχε καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη - αν θέλουμε να έχουμε την ίδια ευαισθησία και προνοητικότητα για όλη τη χώρα - αρκετές ημέρες νωρίτερα. Και σε κάθε περίπτωση με δεδομένη τη διαφορά της καμπύλης μεταξύ των δυο περιοχών, προφανώς χρειάζεται πρόσθετη μέριμνα για τη Θεσσαλονίκη.

Παρακαλώ να δοθούν σε αυτές τις παρατηρήσεις που κάνω ως πολίτης, - παρατηρήσεις που ελπίζω να είναι εσφαλμένες - σαφείς επιστημονικές και πολιτικές απαντήσεις αρμοδίως.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη τίθενται τώρα υπό το ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων, όπως και ορισμένες άλλες περιοχές....

Δημοσιεύτηκε από Evaggelos Venizelos στις Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v