Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά τα κριτήρια της κυβέρνησης στην πανδημία

«Ο μαζικός εμβολιασμός απέχει πολύ και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις παλινωδίες και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης» σημείωσε. Κατέθεσε προτάσεις για τη στήριξη όσων έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Κουτσούμπας: Πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά τα κριτήρια της κυβέρνησης στην πανδημία

«Τα κριτήριά σας για τη διαχείριση της πανδημίας δεν είναι επιστημονικά. Είναι πολιτικά, οικονομικά, επιχειρηματικά» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας κριτική από το βήμα της Βουλής στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Εξαπολύοντας βέλη σημείωσε πως κριτήριο της κυβέρνησης δεν είναι οι ανάγκες του λαού και για αυτό δεν θωράκισε το σύστημα Υγείας και δεν προχώρησε σε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία εργαζόμενων και μαθητών.

«Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού απέχει πολύ ακόμα από το να είναι μαζικός και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις παλινωδίες και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησής σας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Όπως ανέφερε «όταν δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, όταν στριμώχνεστε, ρίχνετε αλλού την ευθύνη. Αυτό ακριβώς κάνατε για να δικαιολογήσετε για παράδειγμα των αριθμό των ασθενών με κορονοϊό που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ. Στοχοποιήσατε τους γιατρούς, που μήνες τώρα δίνουν τη μάχη σε δύσκολες συνθήκες, τις οποίες εσείς και όλοι οι προηγούμενοι με την εγκληματική πολιτική σας δημιουργήσατε».

Ειδική αναφορά έκανε σε θέματα Παιδείας, λέγοντας «ανοίξατε τα δημοτικά και νηπιαγωγεία με τους ίδιους όρους που τα κλείσατε. Εκτός αν μας πείτε πως η μοναδική επιστημονική οδηγία ήταν τα ανοιχτά παράθυρα το καταχείμωνο. Την ίδια στιγμή, τα Πανεπιστήμια παραμένουν πάνω από ένα χρόνο κλειστά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, μήνες». Για να προσθέσει «η θέση των φοιτητών είναι στις σχολές, στα μαθήματά τους, των μαθητών στα σχολεία τους με όλα τα μέτρα προστασίας. Έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι για τις συνέπειες, όχι μόνο τις μορφωτικές, στα νέα παιδιά. Όλη σας η πρεμούρα ήταν να φέρετε καινούργιο εξεταστικό σύστημα για τα πανεπιστήμια και να εγκαταστήσετε αστυνομικές δυνάμεις καταστολής μέσα σ’ αυτά. Στα κλειστά πανεπιστήμια. Αλλά αυτοί είστε».

Παράλληλα ο Δ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν υπολογίζει τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λέγοντας «μάλλον έχετε μπερδέψει τα δισεκατομμύρια και τα άλλα «δωράκια», που μοιράζετε στους επιχειρηματικούς ομίλους, με τα μικροποσά που με το στανιό δίνετε στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, που βρίσκονται σήμερα στα όρια της καταστροφής». Για να προσθέσει «τι μένει τελικά από την πολιτική σας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Μένουν τα σκοτσέζικα ντους των συνεχόμενων περιοριστικών μέτρων, τα «άνοιξε – κλείσε», με click away και click in shop. Ημίμετρα δηλαδή, στα οποία καταφεύγετε, δέσμιοι της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζετε για την ίδια τη διαχείριση της πανδημίας. Η κανονικότητα που υπόσχεστε στους αυτοαπασχολούμενους είναι κενό γράμμα».

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε «απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρετε ουσιαστικά μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα για εκείνες τις κατηγορίες που έχουν πραγματικά ανάγκη, όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ: Να αποδοθεί εδώ και τώρα μηνιαίο επίδομα ικανό να επιβιώσουν. Να νομοθετηθεί εδώ και τώρα γενναία διαγραφή χρεών, τόκων, προσαυξήσεων αλλά και του 30% του χρέους σε εφορία και τράπεζες». Μάλιστα σημείωσε πως το ΚΚΕ θα καταθέσει αυτές τις μέρες αντίστοιχη πρόταση νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v