Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Κυβερνητικό «φιάσκο» με τους εμβολιασμούς

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να διαγραφούν οι οφειλές καταστηματαρχών και επιχειρήσεων γιατί αποτελούν επένδυση στα έσοδα του δημοσίου στο μέλλον, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν λουκέτα.

Βαρουφάκης: Κυβερνητικό «φιάσκο» με τους εμβολιασμούς

Πυρά στην κυβέρνηση πως δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης. Μεταξύ άλλων εστίασε: στην αξιόπιστη διαχείριση της πληροφόρησης για την πανδημία, στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην οικοδόμηση δικτύου κέντρων εμβολιασμών και σε ικανό αριθμό εμβολίων

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές του κυβερνητικού φιάσκου με τον εμβολιασμό είναι σημαντικό. Αναφέρθηκε σε δεδομένα του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας που προσαρμοσμένα στα ελληνικά δημογραφικά δεδομένα δείχνουν πως:

- Αν εμβολιάζονταν οι 838.000 άνω των 80 ετών, οι 67 στους 100 θανάτους θα είχαν αποφευχθεί.

- Αν εμβολιάζονταν τα 1.842.000 άνω των 70, θα γλυτώναμε το 88% των θανάτων.

- Αν εμβολιάζονταν τα 3.133.000 άτομα άνω των 60, θα σώζαμε το 97% των συνανθρώπων που, χωρίς εμβόλιο, θα χάναμε.

- Κατά το πρώτο εξάμηνο, συνεπώς, ένας μέσος όρος ημερήσιων εμβολιασμών (κάθε άτομο Χ 2 δόσεις) της τάξης των 32.000 θα έσωζαν 97% εκείνων που αλλιώς θα χάναμε.

- Ρίχνοντας τον μέσο όρο στις 20.380 δόσεις ημερησίως, χάνουμε χωρίς λόγο και αιτία, άλλους 9 στους 100.

Στο «μέτωπο» της οικονομίας ανέφερε ότι η ύφεση θα είναι πιο κοντά στο 15%, ενώ η κυβέρνηση αρχικά προέβλεπε 3% και αναθεώρησε στη συνέχεια στο 10%. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρότεινε να διαγραφούν οι οφειλές καταστηματαρχών και επιχειρήσεων γιατί αποτελούν επένδυση στα έσοδα του δημοσίου στο μέλλον, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν λουκέτα. Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα του χρέους, θέτοντας το ερώτημα στον πρωθυπουργό γιατί δεν θέτει ζήτημα διαπραγμάτευσης.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v