Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντοζαμάνης: Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση του εμβολίου για όποιον κάνει την πρώτη

Μήνυμα πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ο σχεδιασμός για τη στελέχωση του συστήματος υγείας.

Κοντοζαμάνης: Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση του εμβολίου για όποιον κάνει την πρώτη

Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων καθώς «έχουμε δρόμο ακόμα» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός επειδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί. Όσον αφορά στην Ελλάδα υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός προχωρά και επανέλαβε πως όποιος κάνει την πρώτη δόση έχει εξασφαλισμένη και τη δεύτερη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε πως το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων πρέπει να είναι ενωμένο και χρειάζεται να τηρούν όλοι οι πολίτες τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Σχετικά με τον εμβολιασμό ανάφερε πως μπαίνει στην επόμενη φάση για την κάλυψη της νησιωτικής Ελλάδας και για την εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να προσέλθουν στα κέντρα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους ρυθμούς παράδοσης των εμβολίων και στα προβλήματα που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην AstraZeneca για την οποία - όπως είπε - η Ε.Ε. εκφράζει έντονη δυσφορία, καθώς φαίνεται ότι οι ποσότητες που θα παραδώσει είναι μειωμένες σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής υπογράμμισε πως τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν ανακοινωθεί θα λειτουργήσουν σταδιακά, ενώ τα τέσσερα μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα τεθούν σε λειτουργία περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες 625 προσλήψεων εγκεκριμένου προσωπικού εκ των οποίων οι 154 ιατροί αποκλειστικά για τα εμβολιαστικά κέντρα.

Επιπλέον ολοκληρώνεται άμεσα η μονιμοποίηση άλλων 103 επικουρικών ιατρών που υπηρετούν σε ΜΕΘ, ενώ οι συνολικές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί το τελευταίο διάστημα ανέρχονται σε 941. Τέλος ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι έχουν κατατεθεί ήδη προτάσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για στήριξη της δημόσιας υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v