Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαινόμενος Ερντογάν, «όχι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη

«Αν πραγματικά θέλεις ειρήνη, μη με προκαλείς», λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τούρκος πρόεδρος και απειλεί ότι θα... «μάθετε καλά τους τρελούς τους Τούρκους». Δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν αυτής των δύο κρατών για την Κύπρο, είπε.

Μαινόμενος Ερντογάν, «όχι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διότι τον «προκάλεσε», ενώ είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να «γνωρίζει τη θέση του», όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αφού μας προκαλείς, πώς μπορούμε να σε συναντήσουμε; Μάθε πρώτα τη θέση σου. Αν πραγματικά θέλεις ειρήνη, μη με προκαλείς. Αν δεν γνωρίζεις τη θέση σου, αυτό σημαίνει πως αναποδογύρισες το τραπέζι και έφυγες από αυτό. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι», δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP, σύμφωνα με το BBC.

«Αν συνεχιστεί έτσι, δεν μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι μαζί σου», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε πως δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν της λύσης των δύο κρατών και τόνισε πως είτε το δέχεται η Ελλάδα είτε όχι, οι συζητήσεις για την Κύπρο δεν μπορούν να αφορούν σε λύση που περιλαμβάνει την ομοσπονδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Αθήνα «κάνει λάθος» αν βασίζεται στην ξένη στήριξη. «Θα πρέπει να ξέρετε πως η Τουρκία στέκεται στο ύψος της και ξέρει να κάνει αυτό που χρειάζεται, όταν έρθει η ώρα», είπε, προσθέτοντας πως «θα μάθετε καλά τους τρελούς τους Τούρκους».

Προειδοποίησε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει πλέον οι Τουρκοκύπριοι να θυματοποιούνται από το 50ετές αδιέξοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v