Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: «Όχι» στην κομματική εκμετάλλευση του ελληνικού #MeToo

«Δεν θα επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Επίθεση εφ´ όλης της ύλης στην κυβέρνηση.

Γεννηματά: «Όχι» στην κομματική εκμετάλλευση του ελληνικού #MeToo

«Συμμάχους σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Απευθυνόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε «είστε και οι δύο υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.. είστε αμετανόητοι... είστε μακριά από την αγωνία της κοινωνίας». Συνέχισε λέγοντας «οι δύο δήθεν μονομάχοι είναι γυμνοί από θέσεις. Κρύβουν τη γύμνια τους με ανούσιες χοντροκομμένες επιθέσεις».

Μιλώντας στην Ολομέλεια έκανε λόγο για επιχείρηση κομματικής εκμετάλλευσης του ελληνικού #MeToo και για ένα «στημένο δίπολο, που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας». Συνέχισε λέγοντας «είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές, λάσπη στον ανεμιστήρα, από τα γνωστά «πιστόλια» του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως καταδικαστέο το hashtag και ταυτόχρονα απολύτως ανόητο, γιατί έδωσε το καλύτερο σωσίβιο αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Φάνηκε σήμερα. Είδαμε και από την άλλη όμως, από τα αντίστοιχα της Νέας Δημοκρατίας βρώμικα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Trolls , Photoshop και άλλες αθλιότητες. Με την τακτική σας στο τέλος της ημέρας δεν θέλετε να αλλάξει τίποτα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης».

Αναφορικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα η Φώφη Γεννηματά σημείωσε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει την ευθύνη, ακόμη και αν παραπλανήθηκε». Προσέθεσε δε «ο κύριος υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός, που την καλύπτει. Γιατί την καλύπτει; Καταλαβαίνουμε γιατί. Είναι ο εμπνευστής του δήθεν επιτελικού κράτους που στην πράξη κρύβει την αρχή του ενός ανδρός. Ο εμπνευστής και σκηνοθέτης μιας θεσμικής τραγωδίας που εκθέτει τη χώρα καθημερινά σε κινδύνους».

Από το βήμα της Βουλής η Φ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφόδρα πυρά στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων (από τα εθνικά μέχρι τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας). «Ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ξεπροβάλει από το Μαξίμου» σημείωσε, ενώ ανέφερε πως υπάρχει συνέχεια ακριβώς το ίδιο μοτίβο καθεστωτικής συμπεριφοράς της προηγούμενης κυβέρνησης.

Συνέχισε τα βέλη στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «αρχίζουν να φαίνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής σε όλους τους τομείς. Η πραγματική τραγωδία βρίσκεται στην έμπνευση και κατασκευή της υδροκέφαλης επιτελικής φούσκας. Συγκεντρωτισμός και ανικανότητα πάνε χέρι χέρι. Εκατοντάδες δήθεν άριστοι στο Μαξίμου. Υπουργοί-μαριονέτες του Μαξίμου. Υφυπουργοί και Γενικοί γραμματείς τοποτηρητές του Μαξίμου. Δημόσια ενημέρωση και εθνική ασφάλεια, που αλλού, στο Μαξίμου. Δημόσιες σχέσεις και κυβερνητική προπαγάνδα με χρήματα των φορολογουμένων αποφασίζονται στο Μαξίμου». Προσέθεσε δε πως «οι πολίτες καλούνται να πιστέψουν στις προσωπικές ικανότητες του πρωθυπουργού όταν υπάρχουν επιτυχίες. Στις αποτυχίες πάλι, πρέπει να πιστέψουν στη συνέργεια παραγόντων που η πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία αλωνίζει και πάλι στο Αιγαίο. Το Τσεσμέ κοντεύει να φτάσει στο Λαύριο». Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας.

«Είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη καραντίνα. Και αντί τα κρούσματα να μειώνονται, αυξάνονται. Την ώρα μάλιστα που Κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για άνοιγμα. Η δεν ξέρετε τι σας γίνεται, ή αποπροσανατολίζετε τον κόσμο σκόπιμα» είπε μεταξύ άλλων. Τέλος σημείωσε πως η κυβέρνηση απέτυχε και στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, κάνοντας αναφορά στην περίπτωση του «Ιανού» και της «Μήδειας».

Η δευτερολογία 

«Σπείρατε ανέμους και θερίσατε θύελλες» σημείωσε στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά, που υπογράμμισε «αυτό που παρακολουθούμε σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις,  απογοήτευση και ντροπή. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε υποτίθεται για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και παρακολουθούμε ένα παραλήρημα και ένα πινγκ πονγκ κιτρινισμού, αηδίας και βούρκου». 

Από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε «είναι ντροπή, μας παρακολουθούν άνθρωποι που υποφέρουν, που αγωνιούν, μας παρακολουθούν τα θύματα, μας παρακολουθούν οι οικογένειές τους. Τόσο μακριά από αυτά που τους προβληματίζουν και ζουν. Ήρθατε εδώ να μείνετε στις θέσεις σας, να τραβήξετε τα πιστόλια σας και φεύγοντας από εδώ να δώσετε εντολή  στα άλλα πιστόλια να συνεχίσουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρετε με τις ομιλίες σας, όλη την ημέρα που σας παρακολουθούμε. Αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε αυτή την ιστορία, αυτό τον κατήφορο πραγματικά». 

Σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε προς τον πρωθυπουργό  « κατά την προσφιλή σας τακτική ήρθατε εδώ να μας απαξιώσετε.  «Κάτι ψέλλισε η κα Γεννηματά». Αυτό δεν είναι καθόλου σεξιστικό κατά την άποψή σας. Δεν ψέλλισα τίποτα. Είπα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες δεν είπα τώρα, όπως εσείς. Τις λέμε από την προηγούμενη χρονιά. Έχετε την ευθύνη λοιπόν να μας φέρετε συγκεκριμένες προτάσεις.  Έχουμε όλη την καλή διάθεση να ψηφίσουμε, αλλά πρέπει πρώτα να δούμε αυτά που θα φέρετε». Προσέθεσε «είχα πάρα πολλά να πω και πολλές προτάσεις να παρουσιάσω για την ποιότητα του διαλόγου και ποιότητας τη δημοκρατίας, αλλά το θεωρώ τελείως περιττό μέσα σε αυτό το κλίμα να αναφερθώ σε τέτοιες προτάσεις»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v