Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση πληγώνει τη Δημοκρατία εντός κι εκτός Βουλής

"Οταν τολμάτε να παραδώσετε μαθήματα Δημοκρατίας σε αυτή την αίθουσα θυμίζετε λαθροκυνηγούς που ιδρύουν εταιρεία προστασίας θηραμάτων", είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. "Είστε συνένοχοι που πρέπει να φύγετε όλοι".

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση πληγώνει τη Δημοκρατία εντός κι εκτός Βουλής

Σε υψηλούς τόνους κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «ηγείστε μιας κυβέρνησης που πληγώνει τη Δημοκρατία μέσα και έξω από τη Βουλή». Απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη ανέφερε «περάσατε μια δύσκολη εβδομάδα αλλά ποιος σας συμβούλεψε να προσπαθήστε να αλλάξετε τη συζήτηση».

«Δεν είστε εσείς ο εγκαλών, κύριε Μητσοτάκη. Είστε ο εγκαλούμενος» σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης και προσέθεσε «εσείς να μας κάνετε διάλεξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας;». Συνέχισε λέγοντας «δεν καταλαβαίνετε ότι όταν τολμάτε να παραδώσετε μαθήματα Δημοκρατίας σε αυτή την αίθουσα θυμίζετε λαθροκυνηγούς που ιδρύουν εταιρεία προστασίας θηραμάτων;».

Μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνδυάζει την σιωπή με την διαστρέβλωση για να «σκοτώνει» τον διάλογο εντός της Βουλής. Προσέθεσε ότι «δολοφονείτε καθημερινά την ιστορία εδώ μέσα χτίζοντας λιθαράκι-λιθαράκι μια Δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Και σήμερα που τα βρίσκετε σκούρα, έρχεστε να μας κάνετε διάλεξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν ζητά την παραίτηση της κ. Μενδώνη, του κ. Χρυσοχοΐδη ή της κ. Κεραμέως, γιατί, όπως είπε, το κόμμα του δεν στοχοποιεί κανέναν. Αλλά, πρόσθεσε, «σας θεωρούμε συνυπεύθυνους-συνένοχους που πρέπει να φύγετε όλοι».

Τέλος ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 έκανε αναφορά και σε θέματα που άπτονται της οικονομίας, όπως για παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια, το Ταμείο Ανάκαμψης, το χρέος κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v