Συνεχίζονται οι κόντρες στον απόηχο των δηλώσεων του Θ. Δρίτσα

Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή. «Σύγκρουση» Γ. Βρούτση και Ευκ. Τσακαλώτου.

Συνεχίζονται οι κόντρες στον απόηχο των δηλώσεων του Θ. Δρίτσα

Ψηλά συντηρεί η Νέα Δημοκρατία το θέμα που έχει προκύψει με αφορμή τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα για τη 17η Νοέμβρη. Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής ανέφερε χθες πως η 17η Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανένα, ακολούθησε διευκρινιστική του δήλωση και σήμερα επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Για «δηλώσεις που έχουν προηγούμενο» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς. Όπως είπε «χθες ένα μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, με μία προκλητική και ανιστόρητη δήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι η εγκληματική συμμορία των δολοφόνων της 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε την ελληνική κοινωνία και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές ενέργειες αφορούσαν τον πολιτικό χώρο της Δεξιάς». Προσέθεσε «είναι προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα θύματα της 17 Νοέμβρη, προσβολή στη Βουλή, προσβολή στον ελληνικό λαό».

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως υπήρξε διευκρινιστική δήλωση από τον Θ. Δρίτσα, προσθέτοντας πως όλες οι εκδοχές της αριστεράς έχουν σαφή τοποθέτηση για την τρομοκρατία και δεν μπορεί αυτό να παρεξηγηθεί. «Αλλά όπως έχουμε πει και ο κ. Τσιάρας και η κ. Μπακογιάννη και οι άνθρωποι του πολιτισμού, άλλο αυτό και άλλο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Άλλο αυτό και άλλο να λέμε στους φυλακισμένους ότι δεν έχουν δικαιώματα» είπε.

Για το θέμα πήραν θέση και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης είπε πως «έχουμε έναν ισοβίτη αμετανόητο δολοφόνο και αυτήν τη στιγμή κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα να τον μετατρέψει σε ήρωα, με την ολιγωρία και την άτεγκτη στάση της κυβέρνησης και με τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο κ. Δρίτσας και που αναγκάστηκε να ανακαλέσει» .

«Το θέμα του Κουφοντίνα έχει καταδικαστεί ηθικά, νομικά και πολιτικά» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι για περιορισμό ελευθεριών, λέγοντας ότι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί παγώνουν, ακόμα και δημοσιεύσεις εφημερίδων.

Από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας είπε πως «αυτός που κάνει απεργία πείνας επιλέγει να πεθάνει με έναν τρόπο αλλά έχει στερήσει από 11 ανθρώπους το δικαίωμα να επιλέξουν και εκείνοι πώς θα πεθάνουν».

Τέλος, από το ΜέΡΑ25 η Φωτεινή Μπακαδήμα τόνισε πως κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε για τα εγκλήματα που διέπραξε αλλά πρέπει να εφαρμοστούν οι αρχές δικαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v