Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας

Η κυβέρνηση επιμένει σε λύσεις- μπαλώματα σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Μίλησε για εξαγγελίες απίστευτης ελαφρότητας και επιπολαιότητας.

Γεννηματά: Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας

«Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας» είπε στην κυβερνητική πτέρυγα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. «Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες ο αυτοσχεδιασμός και τα ημίμετρα» σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχωρά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας.

«Το τρίτο κύμα βρίσκεται εκτός ελέγχου, παρά το γεγονός ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα» είπε και προσέθεσε πως τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για την υγεία, την οικονομία και τους εργαζόμενους. «Αυτά που ανακοινώθηκαν χθες ήταν τόσο λίγα και τόσο αργά» υπογράμμισε.

Μιλώντας στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε «χθες ο κύριος Μητσοτάκης απέφυγε το διάγγελμα και σήμερα στο μήνυμα του κρύφτηκε πίσω από τους εμβολιασμούς» . Προσέθεσε «πάλι κάποιοι άλλοι φταίνε. Φταίνε οι μεταλλάξεις και οι πολίτες που δεν συμμορφώθηκαν. Τίποτα για για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, τίποτα για τους συνωστισμούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους, τίποτα για τους αυτοσχεδιασμούς, την πολιτική «ακορντεόν» και τα ημίμετρα του πανικού».

Συνέχισε λέγοντας «όταν μιλούν για έξυπνα μέτρα, που εμείς δεν είδαμε, στην πραγματικότητα ομολογούν την αποτυχία για όσα κάνουν ως σήμερα. Όσον αφορά στις εξαγγελίες απίστευτης ελαφρότητας και επιπολαιότητας, τι να πει κανείς. Θα πρέπει να στέλνουμε SMS με GPS και χρονόμετρο».

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση πως δεν φρόντισε να ενισχύσει το σύστημα υγείας και τόνισε πως επιμένει σε λύσεις - μπαλώματα. Παράλληλα σημείωσε πως όσον αφορά στον ιό είμαστε στο κόκκινο ενώ οι ασθενείς με σοβαρές ασθένειες έχουν αφεθεί στην τύχη τους καθώς χειρουργεία και θεραπείες αναβάλλονται σε όλη την Ελλάδα.

«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Έχουμε ανηφόρα μπροστά» υπογράμμισε και τόνισε πως μόνο 339.000 από τους εμβολιασμούς αφορούσαν και τη δεύτερη δόση. Παράλληλα μίλησε για προκλητικούς εκτός σειράς εμβολιασμούς γαλάζιων στελεχών και μίλησε για μια κεντρική αντίληψη που διοχετεύεται ότι το κράτος είναι «λάφυρο της Νέας Δημοκρατίας». Όπως είπε «είναι μια αντίληψη που ξεκινά από το ίδιο το Μαξίμου» και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει αρνητικά παραδείγματα σε Πάρνηθα και Ικαρία.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις - που ψηφίζεται σήμερα- υπογράμμισε πως «είναι χωρίς στόχευση. Περιλαμβάνει 140 τροποποιήσεις του N.4412/16 της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος έχει τροποποιηθεί ήδη 400 φορές. Προβλέπει συνολικά την έκδοση 100 σχεδόν υπουργικών αποφάσεων και είναι αμφίβολο το πότε και πως θα εφαρμοστεί». Όπως είπε στην κυβερνητική πτέρυγα «με το νομοσχέδιο αυξάνετε το όριο των απευθείας αναθέσεων και εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό να καθορίσει τα κριτήρια για το ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης των εταιρειών».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v