Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή κριτική Κουτσούμπα στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία

Χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμη» της κατάσταση. Οι προτάσεις του ΚΚΕ για το σύστημα υγείας.

Σφοδρή κριτική Κουτσούμπα στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την πανδημία

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι ήδη ορατό» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο «μέτωπο» της πανδημίας. Ειδικότερα υπογράμμισε πως «το τελευταίο εμπόδιο για να φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας, κύριε Μητσοτάκη, απέχει πολύ ακόμα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εσείς με την πολιτική σας αντί να ρίχνετε εμπόδια, προσθέτετε συνεχώς καινούρια»

Μιλώντας στη Βουλή σημείωσε «είναι ή δεν είναι εμπόδιο η έλλειψη μέτρων προστασίας με δική σας ευθύνη στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς; Σας το είπαμε και θα το ξαναπούμε: Κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, ούτε να γεννήσει επιπλέον νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίταξη στο λεκανοπέδιο των ιδιωτικών νοσοκομείων για «να προστεθούν απλές, ειδικές κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια για τις ανάγκες των ασθενών». Επίσης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το υγειονομικό προσωπικό τώρα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για τον εμβολιασμό.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ σημείωσε πως «αυτά που σας προτείνουμε μπορούν να γίνουν τώρα, αυτή τη στιγμή. Είναι ρεαλιστικά, γιατί απαντάνε άμεσα και πρακτικά στα αδιέξοδα που ήδη έχει οδηγηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, ιδιαίτερα στην Αττική και για το οποίο όλοι σας μηδενός εξαιρουμένου έχετε βάλει το «χεράκι» σας».

Στην τοποθέτηση του στη Βουλή ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε «ακούσαμε το πρωί τον πρωθυπουργό σε μία από τις πολλές καρμπόν δηλώσεις του για την πανδημία, να μιλάει για «καλά νέα». Πείτε μας ποια είναι τα «καλά νέα»; Ότι η πανδημία ένα χρόνο μετά δεν μπορεί να ελεγχθεί; Ότι παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα συνεχιζόμενα lockdown τα κρούσματα εκτοξεύονται; Ότι τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση; Ότι το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει πραγματικά μαζικό;». Προσέθεσε «όλα αυτά εσάς σας ακούγονται για καλά νέα; Γιατί σ' εμάς, αλλά και στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ακούγονται ως μάλλον κακά νέα. Εκτός αν ο πρωθυπουργός λόγω της ημέρας το έριξε στο μπλάκ χιούμορ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v