Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντοζαμάνης: Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

Παίρνουμε κλίνες εντατικής θεραπείας. Αυξημένη η πίεση, ιδιαίτερα στην Αθήνα. «Με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση εμβολιασμού», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κοντοζαμάνης: Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα

«Δεχόμαστε αυξημένη πίεση, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Ναι, δίνεται μια μάχη. Είναι λογικό. Όλο το προσωπικό στο σύστημα υγείας έχει υπερβεί τον εαυτό του και υπάρχει αναμφισβήτητα μια κόπωση. Ναι, δίνουμε και αυτή τη μάχη και θα την κερδίσουμε» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μιλώντας στη Βουλή - κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης εμβολιασμού. «Ότι εμβόλια έχουμε τα κάνουμε» τόνισε, επισημαίνοντας πως «εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία» η επιχείρηση εμβολιασμού.

Ο Β. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι θα ανοίξουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και με βάση το σχεδιασμό θα φτάσουν τα 1018 σε όλη τη χώρα. Υπογράμμισε πως υπάρχει η παραγωγική δυνατότητα στο σύστημα να ξεπεραστούν και τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο στόχο «να έχουμε μέχρι το καλοκαίρι χτίσει το τείχος ανοσίας, ώστε η οικονομία να επανέλθει στην κανονικότητα και να λειτουργήσει ο τουρισμός».

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και προσέθεσε «βρισκόμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικό τομέα. Παίρνουμε κλίνες εντατικής θεραπείας και υπάρχουν συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να μπορέσουνε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης- τα οποία ασκούν κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς - να δουν τι ακριβώς συμβαίνει στις άλλες χώρες όσον αφορά στην πανδημία. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως στο εξωτερικό υπήρξαν ακόμα και διακομιδές ασθενών από τη μια χώρα στην άλλη επειδή δεν άντεχαν τα συστήματα υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v