Επιστροφή του ιδιώνυμου στα περιστατικά αθλητικής βίας

Ποινές που επιβάλλονται για βιαιοπραγίες οπαδών δεν θα αναστέλλονται. «Αυστηροποιούμε το πλαίσιο και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα κατά της οπαδικής βίας» σημείωσε ο Λ. Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή.

Επιστροφή του ιδιώνυμου στα περιστατικά αθλητικής βίας

Σε μια σειρά ρυθμίσεων που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Ειδικότερα θα επανέλθει το ιδιώνυμο στα περιστατικά αθλητικής βίας αλλά θα υπάρξει και νέο πλαίσιο στις λέσχες φιλάθλων.

«Αυστηροποιούμε το πλαίσιο και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα κατά της οπαδικής βίας» σημείωσε ο Λ. Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι με το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο επανέρχεται το ιδιώνυμο κάτι το οποίο σημαίνει ότι ποινές που επιβάλλονται για βιαιοπραγίες οπαδών δεν θα αναστέλλονται. Επίσης με το νομοσχέδιο θα υπάρξει εναρμόνιση του εγχώριου θεσμικού πλαισίου με τις οδηγίες και προτάσεις των διεθνών οργανισμών.

Παράλληλα μίλησε και για σύστημα ταυτοποίησης σε περίπτωση κρουσμάτων οπαδικής βίας. Το σύστημα θα ενεργοποιείται αυτόματα και αν τα φυσικά πρόσωπα δεν ταυτοποιούνται τότε η ευθύνη θα βαραίνει τις λέσχες. Μάλιστα ο υφυπουργό σημείωσε ότι στους ελέγχους που έγιναν σε 150 λέσχες σε όλη τη χώρα διαπιστώθηκε ότι μόνο δέκα λειτουργούσαν νόμιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v