Ψήφος αποδήμων: Κόντρα Βορίδη-Τζάκρη στη βουλή

Ένταση πυροδότησε η καμπάνια για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων από τον τόπο κατοικίας. Οι αναφορές του υπουργού στη διαδικασία και τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψήφος αποδήμων: Κόντρα Βορίδη-Τζάκρη στη βουλή

Η καμπάνια για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους πυροδότησε κόντρες στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Θεοδώρας Τζάκρη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και σημείωσε πως: Υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Συγκροτήθηκε επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες. Τέλος το έργο ανατέθηκε σε αυτόν που έδωσε την καλύτερη προσφορά.

«Θέλατε να το δώσουμε κάπου αλλού; Δόθηκε το έργο στον μειοδότη κι εσείς θέλετε διακομματική επιτροπή. Τι σας συμβαίνει;» είπε, απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική ενημέρωση στη Βουλή για την καμπάνια από την ίδια την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της σε θέματα που σχετίζονται με τον απόδημο ελληνισμό.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για σκοτεινές μεθοδεύσεις όσον αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία. «Σας καλώ να προχωρήσετε άμεσα στη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα εγκρίνει το έργο. Διαφορετικά θα έχετε κάνει μια ακόμα δουλίτσα» σημείωσε μεταξύ άλλων. Παράλληλα άσκησε γενικότερη κριτική στην κυβερνητική πολιτική και στον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v