Κουτσούμπας: Άμεση επίταξη όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα

«Σοκαριστικές» οι εικόνες με τα μποτιλιαρισμένα ασθενοφόρα στην είσοδο του Ευαγγελισμού σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Σήμα κινδύνου για την κατάσταση του συστήματος υγείας.

Κουτσούμπας: Άμεση επίταξη όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα

Να γίνει άμεση επίταξη όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση για να σωθούν ζωές ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη Βουλή σημείωσε πως το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν δέχεται απλά πίεση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά έχει καταρρεύσει, καθώς υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και ασθενείς με άλλες παθήσεις που δεν νοσηλεύονται.

«Οι εικόνες με τα μποτιλιαρισμένα ασθενοφόρα στην είσοδο του Ευαγγελισμού, του μεγαλύτερου νοσοκομείου, προχθές στην εφημερία, είναι σοκαριστικές. Κι εσείς μιλάτε ακόμα για «πίεση», η οποία μάλιστα λέτε ότι «όταν φτάσουμε στο ορόσημο να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, τουλάχιστον με την πρώτη δόση και όλοι οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, περί τα τέλη του Απριλίου, τότε θα μειωθεί σημαντικά». Η πίεση. Δηλαδή τι μας λέτε; Ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για ένα μήνα ακόμα; Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι θα ακολουθήσει την κατάρρευση; Να πεθαίνουν ασθενείς αβοήθητοι στο σπίτι τους;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «ο λαός δεν πρέπει να κάνει κανένα μορατόριουμ απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση» και προσέθεσε «δεν αρκεί αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση να μην φέρει 3-4 νομοσχέδια, για να σταματήσει ο λαός να αγωνίζεται, να κινητοποιείται. Γιατί ακόμα και αν η κυβέρνηση παγώσει τα νομοσχέδια της ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει». Για να προσθέσει «καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να μιλάει για το κόμμα του και τα στελέχη του. Αυτούς ας τους βάλει να υπογράψουν μορατόριουμ με τον κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο Ελληνικό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως πρόκειται για μια ανάπτυξη με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων, στερώντας από τον πολίτες της Αττικής έναν από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους. Παράλληλα με αφορμή αθλητική τροπολογία υπογράμμισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πρακτικά με τροπολογίες να μπαίνουν σε άσχετα νομοσχέδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v