Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για την υπόθεση Novartis

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί. Σήμερα κατέθεσε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Αθανασίου.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για την υπόθεση Novartis

Ξεκίνησαν και πάλι οι ανακρίσεις για την υπόθεση της Novartis μετά την ανάρρωση της ανακρίτριας - αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Σήμερα, ενώπιον της ανακρίτριας κατέθεσε, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι διενήργησαν προκαταρκτική έρευνα για την σκευωρία της Novartis.

Ο κ. Αθανασίου έχει καταθέσει ότι το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος είχε δεχθεί πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει δέκα πολιτικά πρόσωπα και δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, ενώ αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον οι καταθέσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Συγκεκριμένα, τα πολιτικά πρόσωπα που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς.

Από εισαγγελικής πλευράς έχουν καταθέσει έως τώρα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, η κατάθεση του οποίοι διήρκεσε τρεις μέρες και συνολικά περίπου 30 ώρες. Ο κ. Αγγελής ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παραιτήθηκε από την θέση αυτή, καταγγέλλοντας εγγράφως τα διαδραματιζόμενα στην εν λόγω Εισαγγελία. Επίσης, έχει καταθέσει και η εισαγγελέας Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράϊκου, η οποία το 2016 είχε παραιτηθεί από την εισαγγελία Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v